U trendu

Zvaničnici povodom usvajanja Deklaracije o nezavisnosti CG

PODGORICA – Vlada i zvaničnici na društvenim mrežama podsećaju da je na danasnji dan pre 15 godina usvojena Deklaracija o nezavisnosti Crne Gore i obećvaju bolju budućnost, posebno za mlade, da teže društvenom pomirenju i stabilnosti, kao i potrebnim iskoracima na evropskom putu.

Vlada je na svom tviter nalogu saopštila povodom ove godišnjice da teži boljoj budućnosti primarno mladih, da ne odlaze iz svoje zemlje.

Ističu da je Crna Gora 15 godina od usvojene Deklaracije članica NATO i nedvosmisleno na putu ka EU.

“Boljem životnom standardu i jednakim šansama za sve građanke i građane. Svi smo na istom zadatku – da nam svima bude bolje sutra!”, navode iz vlade.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je pručio da će se oštro suprotstaviti svaakom pokuša da ospori Crnu Goru.

„Svako ko se drzne da ospori crnogorsku suverenost i nezavisnost imaće u meni oštrog protivnika“, naveo je Bečić na Tviteru.

Dodao je i da Crna Gora mora snažnije krenuti putem evropskih integracija.

„Na tom putu moja intencija je da Crna Gora bude država svih njenih građana, koji će svojom ljubavlju prema njoj i uzajamnim poštovanjem i slogom učiniti da bude večna i ponosna. Svako ko se drzne da ospori njenu suverenost i nezavisnost imaće u meni oštrog protivnika“, naveo je Bečić.

Oglasio se i potpredsednik vlade Dritan Abazović porukom da „jedino građanska, evropska i ekološka Crna Gora može imati blistavu budućnost“.

„Prošle godine oslobodili smo se snažnog tereta političkog monopola i nesmenjivosti vlasti ogrezle u korupciji”, naveo je Abazović i dodao da je vreme da se iskoračni u procesu eropskog puta, čime bi, kakko kaže, zaokružili državnost Crne Gore.

“Dajte da našu državu što brže vidimo u EU. Jedino građanska, evropska i ekološka Crna Gora može imati blistavu budućnost. Živela Crna Gora”, naveo je Aabazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.