Zavetnici: Vlada ne sme Kurtiju predati državljane Srbije, EP podržava etničko čišćenje

Srpska stranka Zavetnici je danas saopštila u Beogradu da je „rezolucija Evropskog parlamenta (EP), u kojoj se od Srbije traži da isporuči svoje državljane sudskim organima samoproglašenog Kosova, direktna podrška okupatorskom režimu Aljbina Kurtija“.

„Postupak izručenja postoji samo između dve priznate zemlje i pristanak Beograda na ovaj uslov bi predstavljao ispunjavanje zahteva pred nepostojećom državom“, navela je ta stranka.

Ona „zahteva garancije od Vlade Srbije da ni pod kojim okolnostima neće dozvoliti izručenje bilo kog svog državljanina albanskim separatistima“.

U dokumentu EP čije se usvajanje očekuje, traži se da se Kosovu izruči donedavni potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić zbog oružanog sukuba grupe Srba s policijom Kosova u Banjskoj 24. septembra.

Stranka navodi da je „posebna provokacija da ova rezolucija dolazi u trenutku kada sud lažne države (Kosovo) pušta na slobodu Azema Kurtaja, teroristu takozvanih KBS, koji je pucao na srpsku decu na Badnji dan u Gotovuši“ prošle godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.