U trendu

„Alisa“ ponovo najgledaniji film

Film koji se odnedavno prikazuje i u domaćim bioskopima – "Alisa u Zemlji čuda" ("Alice in Wonderland"), već drugu nedelju zaredom nalazi se na prvom mestu liste najgledanijih filmova u Americi. U novom filmu režisera Tima Bartona (Tim Burton) glavne uloge poverene su Džoniju Depu, Miji Vašikovskoj, En Hatavej, Heleni Bonam Karter i Krispinu Gloveru.
Džoni Dep igra Ludog Šeširdžiju, a Mia Vašikovska igra 19-godišnju Alisu, koja se vraća u neobičan svet koji je otkrila kao devojčica. Tu će se ponovo sastati sa svojim prijateljima iz detinjstva: Belim Zecom, Nije Šija i Nego Vratom, Puhom, Gusenicom, Mačkom Kezalom i, naravno, Ludim Šeširdžijom. Alisa se upušta u bajkovito putovanje kako bi pronašla svoju pravu sudbinu i okončala tiraniju Crvene Kraljice.
Film "Alisa u Zemlji čuda" uspeo je da dočara čarobni svet iz voljenih romana Luisa Kerola "Alisine avanture u Zemlji čuda" (1865) i "Alisa s one strane ogledala" (1871) upotrebom zapanjujućih i avangardnih vizuelnih efekata. U isto vreme uspeo je da verno dočara i najharizmatičnije likove u istoriji književnosti.
Na drugom mestu našao se ratni film "Zelena zona" ("Green Zone"), čija se radnja odvija u Iraku. Film je adaptacija knjige Radživa Čandrasekarana (Rajiv Chandrasekaran). Režiju ovog filma potpisuje Pol Gringras (Paul Greengrass), a glavna uloga poverena je Metu Dejmonu (Matt Damon).
Drugo mesto na listi najgledanijih tokom debitantskog vikenda je skroman uspeh za poznati dvojac Gringras-Dejmon, koji stoji iza serijala o tajanstvenom Džejsonu Bornu. Dejmon u filmu igra vođu tima američke vojske koji otkriva zaveru povezanu s potragom za oružjem za masovno uništenje u Iraku.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za drugi vikend (12-14.) marta:

  1. "Alisa u Zemlji čuda" ("Alice in Wonderland")
  2. "Green Zone"
  3. "She’s Out of My League"
  4. "Ne zaboravi me" ("Remember Me")
  5. "Zatvoreno ostrvo" ("Shutter Island")
  6. "Our Family Wedding"
  7. "Avatar" ("Avatar")
  8. "Brooklyn’s Finest"
  9. "Dva pandura" ("Cop Out")
  10. "The Crazies"

Uskoro čitajte više o novim filmovima na listi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.