U trendu

„Američki gangster“ – najgledaniji film

Najgledaniji film u američkim bioskopima protekle nedelje bio je „Američki gangster“ („American Gangster“), koji će u domaćim bioskopima premijerno biti prikazan u januaru naredne godine. Tokom debi vikenda ova krimi-drama je postavila novi rekord za zaradu filma s ocenom „R“ (restricted), jer je inkasirala više od 46 miliona dolara.
U novom filmu Ridlija Skota (Ridley Scott), koji je žanrovski na prelazu između drame i trilera, glavne uloge tumače oskarovci Denzel Vošington (Denzel Washington) i Rasel Krou (Russell Crowe). U ostalim ulogama pojavljuju se Džoš Brolin (Josh Brolin) i Karla Đuđino (Carla Gugino). Radnja je bazirana na životnoj priči Frenka Lukasa (Frank Lucas), moćnog narko-bosa iz Harlema.
Životna priča Frenka Lukasa počinje u Severnoj Karolini u vreme rasnih tenzija i jasnih rasnih razdvajanja. Njegovog rođaka ubio je Kju-kluks-klan zbog gledanja bele devojčice. Život ga vodi u Harlem, gde postaje veliki narko-bos uspostavljajući kontakte u Aziji i švercujući heroin u Ameriku u kovčezima mrtvih vojnika koji su poginuli u Vijetnamu. U to vreme dnevno je zarađivao milion dolara od prodaje droge na ulicama.
Lukasu ubrzo staje na put predstavnik zakona, Riči Roberts, koji je na kraju i najviše učinio da se ovaj kriminalac privede pravdi. Njih dvojica su se kasnije udružili da bi raskrinkali nepoštene policajce i strane zvaničnike koji su toliko olakšali uvoz heroina.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za prvi vikend (2-4.) novembra:

  1. "Američki gangster" ("American Gangster")
  2. "Pčelac Beri Medić" ("Bee Movie")
  3. "Slagalica strave 4" ("Saw IV")
  4. "Dan in Real Life"
  5. "30 Days of Night"
  6. "Plan igre" ("The Game Plan")
  7. "Martian Child"
  8. "Majkl Klejton" ("Michael Clayton")
  9. "Tyler Perry’s Why Did I Get Married?"
  10. "Nestala" ("Gone Baby Gone")

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.