U trendu

„Anđeli i demoni“ tek 2009. godine

Snimanje filma „Anđeli i demoni“ („Angels & Demons“), koji je baziran na istoimenom bestseler romanu Dena Brauna (Dan Brown), odloženo je zbog štrajka scenarista, o kojem smo pisali ovih dana. Knjiga je izašla 2000. godine i prethodi radnji romana „Da Vinčijev kod“ („The Da Vinci Code“), tj. njegov je „prequel“. „Da Vinčijev kod“ je već ekranizovan i postao je veliki bioskopski hit.
Ekipa koja je snimila „Da Vinčijev kod“ stoji i iza novog projekta; među prvima reditelj Ron Hauard (Ron Howard), scenarista (u štrajku) Akiva Goldsman (Akiva Goldsman) i producent Brajan Grejzer (Brian Grazer). Glavni lik – Roberta Langdona, ponovo će tumačiti Tom Henks (Tom Hanks), koji je potpisao ugovor na 75 miliona dolara, a ako je verovati najnovijim izveštajima, u „Anđelima i demonima“ partnerka bi trebalo da mu bude Naomi Vots (Naomi Watts). Votsova bi trebalo da igra Vitoriju Vetru, ćerku naučnika CERN-a – Leonarda Vetre. Njena funkcija slična je ulozi Sofi Nevo, koju je u „Kodu“ igrala Odri Totu (Audrey Tautou).
Čuveni naučnik CERN-a je ubijen i iza njegovog ubistva navodno stoji drevna organizacija Iluminati. Simbolog i harvardski profesor Robert Langdon je veliki poznavalac običaja Iluminata, te ga uprava švajcarskog nuklearnog instituta zove da pomogne u rasvetljavanju naučnikovog ubistva. Dok pokušava da reši to ubistvo, Langdona će put navesti u Rim, na papsku konklavu, a zatim i u veliku poteru u kojoj će pratiti drevne simbole Iluminata. Bitka između nauke i religije sada se pretvara u pravi rat.
Snimanje „Anđela i demona“ trebalo bi da počne u februaru 2008. godine, a prvobitni datum premijere (kraj naredne godine) pomeren je za 15. maj 2009. godine. Kuća „Sony“ je 2003. godine otkupila od Dena Brauna prava na ekranizaciju oba romana za nepoznatu sumu novca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.