U trendu

Antonio Banderas: Voleo bih da igram u filmovima Emira Kusturice

Španski glumac Antonio Banderas izjavio je da mu je želja da igra Hamleta u pozorištu, ali i da bi voleo da glumi u nekom od filmova Emira Kusturice, prenose Večernje novosti.

U intervjuu za današnji trobroj „Večernjih novosti“, 57-godišnji Banderas je govorio i o svom poslednjem filmu, trileru „Crni leptir“ Brajana Gudmena.

„Oduševio me je mračan prihološki pristup… ‘Crni leptir’ je poseban jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja neverovatnom brzinom“, rekao je Banderas, poznat po holivudskim filmovima „Atentatori“, „Intervju s vampirom“, „Desperado“, „Filadelfija“ , „Maska Zoroa“.

Na pitanje da li kao glumac ima neostvaren san, Banderas je rekao da bi, iako je prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, želeo da igra Šekspirovog Hamleta.

Povodom nagarde Oskar američke Akademije za film i nauku, on je rekao da ta nagrada jeste najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije, ali i da su „kvalitet i prestiž sasvim dve različite stvari“.

Banderas je rekao i da ga filmovi Emira Kusturice mnogo podsećaju na španske, da „imaju iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata“.

„Uživao sam da gledam ‘Vreme Cigana’ i ‘Arizona drim’… Voleo bih da glumim u nekom od njegovih filmova ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima“, dodao je glumac koji je karijeru počeo 1980-ih i koji se proslavio ulogama u ostvarenjima Pedra Almodovara.

Na pitanje da li prati tenis, Banderas je rekao da je Novak Đoković sjajan igrač i da voli njegovu energiju i odlučnost, ali da mu kao Špancu dužnost nalaže da u mečevima u kojima Đoković igra protiv Rafaela Nadala svim srcem navija za španskog igrača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar