U trendu

Arnold Švarceneger

Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger) rođen je 30. jula 1948. godine u Gracu, u Austriji. Njegov san bio je da postane najveći bodi-bilder u istoriji, pa je kao tinejdžer puno vremena provodio u teretani.

San mu se donekle ostvario 1967. godine, kada je pobedio na takmičenju za Mistera univerzuma. U 21. godini odlazi u Ameriku, gde studira ekonomiju na Univerzitetu u Viskonsiju. Kada je diplomirao, novac koji je zaradio na raznim takmičenjima ulaže u otvaranje sopstvene teretane.

Prvu ulogu dobio je u niskobudžetnom filmu „Herkules u Njujorku“, koji nije imao većeg uspeha. Sve do početka osamdesetih i pojave žanra herkulijanskih akcija, nije imao veće komercijalne uspehe. Onda su usledili uspesi sa filmovima „Konan varvarin“ i „Konan uništitelj“. Vrhunac u glumačkoj karijeri doživeo je u filmovima „Terminator“ i „Terminator 2“. Između dva nastavka filma snimio je još puno komercijalnih „pucačina“: „Komandos“, „Predator“, „Trkač“, „Totalni opoziv“ i „Blizanci“.

Posle kraće pauze sa akcijama i pokušajima u drugim žanrovima, vraća se u svoje prepoznatljive uloge. Prva je bila uloga u filmu „Šesti dan“ i „Kolateralna šteta“. Godina 2003. ovom glumcu trebalo bi da donese ogroman uspeh sa filmom „Terminator 3“.

Švarceneger je od 1986. godine u braku sa Marijom Šiver, ćerkom sestre nekadašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija. Ovaj par ima četvoro dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.