U trendu

„Avatar“ oživeo bioskope

Nakon sedam nedelja prikazivanja, "Avatar" ("Avatar") Džejmsa Kamerona (James Cameron) neprikosnoveno vlada američkim blagajnama. U međuvremenu je ovaj film osvojio devet nominacija za Oskara ali i postao najgledaniji film svih vremena. Postavio je i jedan daleko manji, ali takođe vrlo vredan rekord – postao je najuspešniji strani film u našoj zemlji. Za nešto više od 40 dana "Avatar" je u Srbiji gledalo čak 200.000 ljudi.
Na drugom mestu liste našao se novi film Mela Gibsona (Mel Gibson) – "Edge of Darkness". Gibsona smo se sigurno svi uželeli, ne u ulozi reditelja ("Apokalipto", 2006), već u kadru – na velikom platnu. Poslednji film u kome je glumio je "The Singing Detective" iz 2003. godine. Međutim, ni ta činjenica nije pomogla Gibsonu, koji još uvek slovi za planetarnu zvezdu, da svrgne "Avatar" s prestola.
Novi triler režirao je Martin Kempbel (Martin Campbell), a pored Gibsona uloge tumače i Rej Vinston (Ray Winstone), Deni Hjuston (Danny Huston) i naša Bojana Novaković. Tomas Krejven (Gibson) je detektiv veteran odeljenja za ubistva bostonske policijske stanice. Jednog dana njegovu ćerku Emu (Novaković) na njegove oči svirepo ubijaju na samom pragu njihovog doma. Svi sumnjaju da je Krejven bio prava ubičina meta, ali vremenom on počinje da misli drugačije. Ponesen osećajem krivice i bola, Tomas kreće u privatnu potragu za ćerkinim ubicama, ali i za tragovima Eminog tajnog života. Uskoro će naići na priču koja će ga odvesti u samo središte vladinih igrica i političkih zataškavanja.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za poslednji vikend (29-31.) januara:

  1. "Avatar" ("Avatar")
  2. "Edge of Darkness"
  3. "When in Rome"
  4. "Tooth Fairy"
  5. "Knjiga spasa" ("The Book of Eli")
  6. "Vojska palih anđela" ("Legion")
  7. "Divne kosti" ("The Lovely Bones")
  8. "Šerlok Holms" ("Sherlock Holmes")
  9. "Alvin i veverice 2" ("Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel")
  10. "Komplikovano je" ("It’s Complicated")

Uskoro čitajte više o novim filmovima na listi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.