U trendu

Belmondo je bio slab na mlađe žene: Tužna sudbina velikog zavodnika

Legendarni francuski glumac Žan Pol Belmondo preminuo je u 88. godini, preneli su francuski mediji. Večiti mladić francuskog filma i simbol evropskog novog talasa tokom celog života bio je poznat kao veliki zavodnik, a posebno je bio „slab“ na mlađe žene.

Pored raskošnog ljubavnog života ovog legendarnog glumca, život su mu obeležile i tragedije – smrt prvog deteta.

Elodi Konstanten, prva supruga popularnog Babela, bila je njegova mladalačka ljubav, a par se venčao 1953. godine, mnogo pre nego što će Belmondo doživeti profesionalni uspeh. Njihovo prvo dete, ćerka Patrisija, rođena 1954. tragično je preminula u požaru 1994, ćerka Floransa rodila se 1960, a 1963. dobili su sina Pola, koji je kasnije postao vozač u Formuli 1.

Međutim, ovaj brak je bio daleko od idiličnog, a odnose među supružnicima dodatno je poljuljala ogromna slava koju je glumac stekao.

Tačno nakon deset godina braka, Belmondo je započeo vezu sa švajcarskom seks-bombom Ursulom Andres, koja je zapalila maštu muškarcima širom sveta, kada se u filmu „Dr. No“, prvom iz serijala o Džejmsu Bondu, prošetala kroz kadar u malom bikiniju. Kada je njihova afera postala javna, oboje su se razveli od dotadašnjih supružnika.

Međutim, ova veza se raspala sredinom 70-ih, a nakon toga Belmondo je imao niz kratkotrajnih afera sa glumicama i starletama, a paparaci su ih pratili u stopu.

Godina 1980. za ljubavni život Belmonda bila je veoma interesantna, jer je te godine upoznao glumicu i manekenku Karlos Soto Major, kćerku bogatog brazilskog bankara, nekoliko godina mlađu od njegove najstarije ćerke. Ali ni ova veza nije opstala, a Belmondo je sve do 2001. godine ulazio iz veze u vezu sa, po pravilu, mlađim partnerkama od prethodnih.

Drugu suprugu, glumicu i plesačicu Natali Tardivel, upoznao je početkom 2000. godine. Iako je bila znatno mlađa i od Belmondove dece, njihova veza je potrajala mnogo duže nego što je iko očekivao. Natali je bila uz njega i kada je u avgustu 2001. na letovanju na Korzici doživeo moždani udar. Par se venčao 2002. godine, a naredne, Belmondo je četvrti put postao otac ćerkice Stele Eve Anželin.

„Nisam ni sanjala da ću se jednoga dana udati za Bebela. Nikada neću zaboraviti kada sam ga u leto 1975, kao desetogodišnja devojčica, zaustavila na pariskoj aveniji Foš i zatražila autogram. On je tada hodao zagrljen s Ursulom Andres i potpisao mi se u školsku svesku. Bila sam luda od ushićenja“, rekla je nakon venčanja Natali.

Međutim, mlada supruga se ubrzo zasitila života s teško pokretnim mužem pa nikoga nije iznenadilo kad je 2008. podnela zahtev za razvod braka.

Ubrzo nakon propasti i drugog braka, slavni glumac je našao utehu u Barbari Gandolfi, četiri decenije mlađoj striptizeti i nekadašnjoj Plejbojovoj zečici.

Međutim, ni ova veza nije bila harmonična pogotovo nakon što se Gandolfi našla u centru skandala, kada je policija zatvorila lanac noćnih i svingerskih klubova koje je vodila u Belgiji i Francuskoj.

Tada su mediji objavili i transkripte njenih telefonskih razgovora iz kojih se videlo da je Barbaru više privlačilo Belmondovo bogatstvo nego on sam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.