Bend Interpol u nedelju na Kalemegdanu

Njujorški alt-rok bend Interpol nastupiće u nedelju, 13. avgusta, u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Evropska turneja „Turn On The Bright Lights Anniversary Tour“, obeležava 15 godina od izlaska debi albuma benda koji je prodat u više od milion primeraka i koji se našao na vrhu lista najpoznatijih muzičkih magazina. U Beogradu će Interpol svirati sve pesme sa tog albuma, koji se smatra njihovim najboljim ostvarenjem i koji im je doneo planetarnu popularnost.

Publika na Kalemegdanu će moći uživo da čuje pesme „Untitled“, „PDA“, „Obsticle 1“, „Say Hello To The Angels“ i moge druge.

Bend Interpol su krajem devedesetih godina prošlog veka osnovali studenti njujorškog univerziteta Pol Benks, Danijel Kesler i Karlos Dengler. Kasnije se bendu priključio i Sem Fogarino.

Mračni i hladni zvuci gitare koji podsećaju na britanske grupe s kraja sedamdesetih godina su ono što je Interpolu donelo veliku pažnju publike i kritičara.

Interpol je objavio ukupno pet studijskih albuma, poslednji „El Pintor“, 2014. godine sa basistom Karlosom Denglerom koji je nakon toga napustio bend.

Kesler, Fogarino i Benks trenutno rade na novom materijalu koji će biti izdat sledeće godin pod izdavačkom kućom „Marador Records“.

Beograd je jedini grad iz regiona u kojem će njujorški bend nastupati u okviru turneje.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike