U trendu

Bjelogrlić negirao nasilje prema Antonijeviću, evo koje glumce zove da svedoče

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je počelo suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću, koji se tereti za nasilničko ponašanje nad kolegom Predragom Gagom Antonijevićem 23. avgusta prošle godine.

Kratko se izjašnjavajući o krivici, Bjelogrlić je rekao da nije kriv za izvršenje krivičnog dela nasilničko ponašanje, a detaljnu odbranu izneće na sledećem ročištu.

Odbrana Bjelogrlića zatražila je da se tokom suđenja ispitaju glumci koji bi mogli da doprinesu boljem razumevanju odbrane Bjelogrlića.

Reč je o glumcima Andriji Kuzmanoviću, Petru Benčini, Goranu Bogdanu, Milanu Mariću, dramaturgu Biljani Srbljanović, pevaču Željku Joksimoviću, zatim Đorđu Milićeviću, Ognjenu Glavoniću i Filipu Mandiću.

Sa druge strane, tužilaštvo je tražilo da se ispitaju Nebojša Ćerković, Jovan Stević, Katarina Radivojević, Marko Živković, Vladimir Kecmanović, Maksa Ćatović, Marko Gvero.

Podsetimo, Bjelogrlić, kome se sudi za nasilničko ponašanje, odnosno napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića u hotelu „Ambasador“ u Nišu, na današnjem suđenju je negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret. Osporila je na današnjem suđenju kvalifikaciju krivičnog dela. Oni ističu da bi celoviti snimci sa kamera iz hotela „Ambasador“ potvrdili da u ovom slučaju nije bilo nasilničkog ponašanja, kako tužilaštvo tvrdi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.