Bob Dilan počeo da proizvodi viski

Američki kantautor i dobitnik Nobelove nagrade za književnost Bob Dylan (76) krajem maja s partnerima pokreće vlastitu liniju viskija koju će nazvati ‘Heaven’s Door’ (Vrata Raja). Nova linija će se sastojati od tri vrste viskija – straight rye, straight bourbon i double-barrelled, pišu američki mediji.

Dylan je odlučio da pokrene liniju s poznatim proizvođačem ‘Angels’s Envy’ bourbona i svojim velikim obožavateljem Marcom Bushalaom (52).

– Obojica smo želeli stvoriti kolekciju američkih viskija od kojih će svaki na svoj način pričati vlastitu priču. Decenijama putujem i probao sam neke od najboljih viskija na svetu, a ovaj naš je izniman – rekao je Dylan za New York Times.

Sve tri vrste viskija već se mogu naručiti putem interneta, a od 21. maja će se naći na policama specijalizovanih trgovina u Sjedinjenim Državama.

Flaša je svojevrsna interpretacija Dylanovih skulptura od gvožđa, a ikonografija je ruralna – čine ju vrane i kočije.

Bushala je za New York Times nedavno rekao da je Dylan utelovljenje značajki ključnih za promociju dobrog viskija jer je ‘verodostojan, 100 posto američki, i radi što želi i onako kako želi!’

Kako prenose mediji u regionu, standardna linija ‘Heaven’s Doora’ prodavaće se za 50 do 80 dolara po flaši (oko 300 do 500 kuna). Prva specijalna Bootleg Series edicija koja dogodine slavi 25 godina (reč je o 25 godina odležanom viskiju) koštaće 300 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.