Britanski glumac šokirao naciju: Brexit je katastrofa, uzimam italijansko državljanstvo

Jedan od najpoznatijih britanskih glumaca, oskarovac Kolin Firt šokirao je naciju svojom odlukom da zatraži italijansko državljanstvo.

Glumac, koji je postao miljenik ženskog dela publike nakon što je odigrao ulogu Mr. Darsija u ekranizaciji slavnog romana Džejn Ostin „Ponos i predrasude“, često je prozivan „savršenim Britancem“.

„Za mene je Brexit katastrofa neverovatnih razmera. Ne postoji nijedna pozitivna stvar oko toga. Ja sam entuzijastični Evropljanin i ne mogu da verujem da se ovo događa“, rekao je jednom prilikom za australijske medije, pa se nagađa da bi izlazak Velike Britanije iz Evropske unije mogao da bude razlog.

Firt je već dvadeset godina u braku sa italijanskom producentkinjoom Livijom, sa kojom ima dva sina – šesnaestogodišnjeg Luku i trinaestogodišnjeg Matea, pa jezik govori savršeno.

Njegov predstavnik za medije je potvrdio ove navode.

„Kolin je predao zahtev za dvojnim državljanstvom (britanskim i italijanskim) kako bi imao iste pasoše kao njegova supruga i deca“, izjavio je, ali je odbio da se izjasni o tome da li je Brexit zaista razlog zbog čega se glumac odlučio na ovakav korak, prenosi Daily Mail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.