Britanski sveštenik optužio Megan i Harija da su lagali o ‘tajnom’ venčanju

Britanski tabloidi i javnost sve više sumnja u ono što je Megan Markl ispričala Opri Vinfri u intervjuu prošlog vikenda.

Mnogima je najsumnjivija tvrdnja bivše glumice da su se ona i princ venčali sami u svojoj bašti tri dana pre kraljevskog venčanje i da ih je venčao nadbiskup Kentenberija, Džastin Velbi, jer su želeli ceremoniju samo za sebe. Meganina tvrdnja bila je sumnjiva i Marku Edvardsu, namesniku biskupa, koji je kontaktirao kancelariju nadbiskupa i tražio objašnjenje.

Edvards je to uradio jer je tokom karantena imao hiljade zahtjeva za privatnim ceremonijama koje je morao da odbije jer crkva ne dozvoljava takva venčanja.

Sveštenik Edvards rekao je da mu je osoba iz kancelarije nadbiskupa s kojom je razgovarao tada rekla: „Nadbiskup Velbi je imao privatni razgovor s parom u vrtu o venčanju, ali uveravam vas, nije bilo venčanja do nacionalnog televizijskog događaja.“

Brojni sveštenici u Engleskoj posumnjali su u Meganine reči jer pravila o venčanjima engleske crkve zahtevaju najmanje dva svedoka, a javnost mora da ima neograničen pristup ceremoniji kako bi mogli da se ulože eventualni prigovori.

Takođe, nijedan par se ne može venčati u crkvi dva puta, osim ako prvi brak nije bio valjan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.