Britansko venčanje godine: Mladenci igrali stoni tenis sa Federerom, gosti jeli ruski kavijar od 46.500 evra

Pipa Midlton, sestra britanske vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton, i njen suprug Džejms Metjuz nisu štedeli novac kako bio njihov svadbeni dan prošao onako kako su zamislili. Iako nema ni jedne fotografije iz unutrašnjosti jer je unošenje mobilnog telefona bilo strogo zabranjeno, britanski mediji su se potrudili da saznaju detalje.

Gostima je služen ruski kavijar vredan više od 46.500 evra, kao i skupi šampanjci, dok su mladenci zaigrali stoni tenis sa šampionom Vimbldona Rodžerom Federerom.

Mladenci su unajmili i posebno osoblje koje je pretraživalo goste kako ne bi uneli mobilni krišom.

https://twitter.com/hairydel/status/865928774558380033

Svadba je koštala više od 800.000 evra, a samo na verenički prsten je potrošeno 232.000 evra koji na sebi dijamant i platinu. Britanski dizajner Žil Dikon je radio dve haljine koje su plaćene oko 46,5 hiljada evra koje je mlada kombinovala sa ručno izrađenim cipelama Manolo Blanik od 2,3 hiljade evra. Staklena nadstrešnica u kojoj je održana svadba, uvezena je iz Belgije i koštala je 116.000 evra.

Za ovaj događaj kuvalo je 30 kuvara, a poslužena je torta na šest spratova.

Svadbi je prisustvovalo oko 300 gostiju, među kojima je devojka princa Harija Megan Markl. Gosti su imali pet jela, a za večeru su dobili sarmice od ovčijih iznutrica sa jagnjetinom i viskijem.

Na ceremoniji su ispoštovani i škotski običaji. Ranije tokom dana par je imao prijem u Engfild Stejtu, gde je gostima služen šampanjac i skupi kanape.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.