Brus Vilis

Volter Brus Vilis (Walter Bruce Willis) rođen je u Nemačkoj, 19. marta 1955. godine. Njegova porodica preselila se u Nju Džerzi kada je Brus imao dve godine. Odrastao je u radničkoj porodici, a za glumu je postao zainteresovan dok je studirao. Prekinuo je studije i u želji da ostvari glumačku karijeru otišao u Njujork, gde je dobijao sitne, uglavnom pozorišne uloge. U to vreme radio je i kao konobar da bi zaradio za život. Takođe, pojavljivao se i kao kaskader u nekim filmovima.

Njegova prva zapaženija uloga bila je uloga u seriji „Moonlighting“. Ona mu je donela četiri uspešne godine u karijeri (1985-1989) i nagradu Emi za najboljeg glumca u TV serijama. Slavu u Holivudu donela mu je pak uloga u filmu „Die Hard“. Ovaj film imao je i dva nastavka, koja su Vilisa uvrstila u grupu holivudskih akcionih heroja, uz Silvestera Stalonea (Sylvester Stallone) i Arnolda Švarcenegera (Arnold Schwarzenegger).

Iako je najveće uspehe imao kao akcioni heroj, zabeležio je i dosta zapaženih uloga u drugim filmovima. U poslednjoj deceniji, svoj A status u Holivudu održao je filmovima „Petparačke priče“, „Boja noći“, „Dvanaest majmuna“, „Armagedon“, „Peti element“ i „Šesto čulo“. Pojavio se i u tri epizode popularne serije „Prijatelji“.

Sa svojim prijateljima, Silvesterom Staloneom i Arnoldom Švarcenegerom, otvorio je lanac restorana (Planet Hollywood), u kojima je nastupao sa svojim bendom „Accelerators“. Krajem prošlog veka, ovaj lanac restorana je bankrotirao.

Brus Vilis je do 2000. godine bio u braku sa Demi Mur, veoma popularnom holivudskom glumicom. Razveli su se posle više od deset godina braka. Imaju tri ćerke, a čak i posle razvoda žive na samo nekoliko kilometara udaljenosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.