Bura posle finala se ne stišava: Italijani čekaju test na narkotike (video)

Predstavnici Italije, grupa „Maneskin“, odneli su u subotu pobedu na prestižnom muzičkom takmičenju Pesma Evrovizije, ali je trijumf ostao u senci skandala i snimka na kome se navodno vidi kako frontmen grupe, Damiano David, pred kamerama konzumira drogu.

https://twitter.com/Alicanerez/status/1396250793351725056

Snimci su izazvali pravu buru u javnosti, a u vezi s njima su se oglasili i organizatori takmičenja i pobednici Eurosonga.

Menadžment benda je nakon objavljivanja snimaka u javnost demantovao ove navode, a potom je stiglo i saopštenje organizatora u kojem stoji da je pevač Damiano  zapravo „sklanjao staklo sa stola“.

Organizatori Evrovizie su poručili da će članove grupe testirati na opijate, a na Tviteru je osvanula slika koja bi trebalo da potvrdi da je pevač gurao ili duvao staklo sa stola, na kojoj se jasno vidi da se staklo nalazi svuda oko stola delegacije Italije u grin rumu.

https://twitter.com/rmblogs/status/1396360828224483328

Na konferenciji za novinare nakon pobede, Davida su pitali da li je konzumirao kokain tokom takmičenja, a on je odgovorio da ne koristi narkotike i da je pitanje verovatno postavljeno jer je jedan član benda „razbio čašu“.

​U današnjem saopštenju Evropske radiodidifuzne unije navodi se da je Damijano David, frontmen grupe Maneskin, najavio da će se „dobrovoljno podvrgnuti testu na narkotike odmah po povratku u Italiju“ i dodao da grupa odlučno odbacuje ove spekulacije i optužbe, prenosi AP.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.