U trendu

Deveruše, Caca i Alenov film među gledanijim

Juče smo vam predstavili deset najgledanijih filmova u Americi, među kojima je čak sedam filmova koji se prikazuju u domaćim bioskopima, dok se premijera preostalih uglavnom očekuje do kraja ovog meseca. Tako su se od drugog do petog mesta našli filmovi koji su među najgledanijim i u našim bioskopima: "Iks-men: prva klasa" ("X-Men: First Class"), "Mamurluk u Bangkoku" ("The Hangover Part II"), "Kung-fu panda 2" ("Kung Fu Panda 2") i "Pirati sa Kariba: na čudnim plimama" ("Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides").
Na šestom mestu liste je film "Deveruše" ("Bridesmaids"), koji u domaćim bioskopima debituje 23. juna. Reditelj filma je Pol Fajg (Paul Feig), režiser serije "Freaks and Geeks", dok je producent Džud Apatou (Judd Apatow), autor filmova "Zaglavilo se" ("Knocked Up") i "4 banke a nevin" ("The 40 Year Old Virgin").
Ovaj film je veliki proboj za glumicu Kristen Vig (Kristen Wiig), koja je i jedan od autora scenarija. Vigova predvodi ekipu u ulozi Eni, kume čiji će se život razmrsiti dok bude vodila svoju najbolju prijateljicu Lilijen (Maja Rudolf; Maya Rudolph) i šaroliku grupu deveruša koje igraju Rouz Bern (Rose Byrne), Melisa Mekarti (Melissa McCarthy), Vendi Meklendon-Kavi (Wendi McLendon-Covey) i Eli Kemper (Ellie Kemper) na urnebesnu vožnju do venčanja.
Enin život je u haosu. Ali kad otkrije da je njena najbolja drugarica verena, jednostavno će morati da se prihvati uloge Lilijenine kume. Iako pati zbog ljubavi i nema ni dinara, Eni će se svesrdno upustiti u skupe i bizarne rituale. S jednom šansom da sve bude savršeno, ona će pokazati Lilijen i njenim deverušama koliko daleko je spremna da ode za nekog koga voli.
Sedmo mesto zauzeo je dečji film "Judy Moody and the Not Bummer Summer", snimljen po istoimenom bestseler serijalu Megan Mekdonald (Megan McDonald), koji je kod nas preveden kao "Caca Faca i ne tako sveto leto". U ovom filmu Caca Faca se sprema da provede ludo leto sa svojim najboljim drugarima. Međutim, planovi su tu da se menjaju – umesto zajedničkog provoda, svi odlaze na različite strane. Tako Cacin najbolji drugar odlazi u cirkuski kamp, a najbolja drugarica mora sa mamom na Borneo da bi spasli izgubljeno domorodačko pleme. Caca ostaje sama, pardon, s dosadnom tetkom. Mada, ona je dovoljno sposobna da sama sebi stvori više nego uzbudljivo leto. Tetku u filmu tumači Heder Grejam (Heather Graham).
Na osmom mestu liste našao se novi film Vudija Alena (Woody Allen) koji je otvorio ovogodišnji Filmski festival u Kanu – "Ponoć u Parizu" ("Midnight in Paris"). Romantična komedija govori o porodici koja dolazi poslom u Pariz. Među njima je i tek vereni mladi par. Boravak u Gradu svetlosti čini da se mladi pitaju da li je potpuno drugačiji način života od onog koji vode mnogo bolji i u stvari ono što oni zaista žele. Glavne uloge poverene su Ovenu Vilsonu (Owen Wilson), Rejčel Mekadams (Rachel McAdams), Keti Bejts (Kathy Bates), Majklu Šinu (Michael Sheen), Karli Bruni-Sarkozi (Carla Bruni-Sarkozy), Edrijenu Brodiju (Adrien Brody) i Marion Kotijar (Marion Cotillard).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.