U trendu

Đorđa Davida svi znaju kao pevača, ali on je zapravo glumac: Ovako je izgledao 80-ih (video)

Đorđe David nedavno je izašao kao pobednik u borbi sa opakim virusom korona. On je već godinama unazad najpoznatiji kao pevač mnogih bendova, a retko ko zna da je ovaj 55-godišnjak rodom iz Beograda zapravo diplomirao glumu.

Naime, danas Đorđa skoro svi znaju kao rokera, člana glupe Generacija 5, ali retko ko je upoznat sa činjenicom da je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi prof. Predraga Bajčetića, zajedno sa Anicom Dobrom, Goranom Radakovićem i Nebojšom Bakočevićem.

Iza sebe ima mnoštvo odigranih pozorišnih predstava, kao i desetak filmskih uloga, ali i sinhronizacija filmova za najmlađe.

Publika je mogla da ga vidi u filmu Šmeker, ali i serijama Vuk Karadžić i Sinđelići.

Đorđe se nedavno prisetio jedne od svojih prvih uloga na televiziji, u ekranizaciji bajke Zlatna Jabuka i devet paunica, od pre skoro 35 godina.

– Ekranizacija bajke Zlatna jabuka i devet paunica! Primabalerina HNK Zagreb Snježana Perković i ja kao princ. Godina 1987, TV Sarajevo kao nosilac posla. Režija Aco Jevđević! Mnoge nagrade na festivalima širom sveta dobijene! – pohvalio se David.

Đorđa publika i dalje gleda na daskama koje život znače u predstavama u beogradskim pozorištima, kojima će se vratiti čim se za to stvore uslovi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.