„Dobra žena“ Mirjane Karanović na Sandens film festivalu

„Dobra žena“, rediteljski prvenac glumice Mirjane Karanović, imaće svetsku premijeru u sklopu međunarodnog takmičarskog programa prestižnog „Sandens film festivala“.

Za film o suočavanju i spoznaji, Karanović je napisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova.

Osnovna ideja filma je suočavanje sa ličnom prošlošću.

Nakon 30 godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

„To što je moj film uvršten u zvaničnu međunarodnu selekciju festivala kao što je Sandens je najbolji način da promovišem svoje prvo autorsko filmsko delo i ničem boljem nisam mogla da se nadam“, izjavila je Karanović.

Poznata glumica je rekla da je izuzetno ponosna, ne samo zbog sebe, nego zbog čitave ekipe koja ju je s puno poverenja, ulažući gotovo pođednaku energiju, pratila na putu stvaranja.

„Učešće na ovom festivalu predstavlja za mene veliko uzbuđenje i nadu da će i drugi ljudi tako dobro prihvatiti film kao i oni koji su ga do sada gledali“, dodala je Karanović.

Sandens film festival biće održan od 21. do 31. januara i kao i do sada, predstavljaće mesto za prikazivanje nezavisnih ostvarenja.

Film Mirjane Karanović jedan je od 12 naslova koji će se takmičiti u sklopu međunarodne selekcije tog festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.