Dodeljene 28. Zlatne maline

Nagrade „Zlatna malina“ dodeljene su po 28. put veče pre dodele najviše nagrade Američke akademije za film i televiziju – Oskar. „Zlatna malina“ je antipod Oskaru i dodeljuje se najlošijim filmskim i glumačkim ostvarenjima.
Lindsi Loan (Lindsay Lohan) osvojila je Malinu za dve uloge psihološki povezanih bliznakinja u trileru „I Know Who Killed Me“, pa je, kako su organizatori ove anticeremonije šaljivo objasnili, za najgoru glumicu proglašena Loanova – i kao Obri i kao Dakota. Takođe, Loanova je proglašena i za najgori filmski par (opet kao Dakota i Obri). Edi Marfi (Eddie Murphy) je dobio po nominaciju za svaku ulogu koju je odigrao u komediji „Norbit“ („Norbit“), ali je Malinu osvojio „samo“ tri puta – za najgoreg glumca (za ulogu nesrećnog i nespretnog Norbita), za najgoru sporednu glumicu (kao Raspućiju u istom filmu) i najgoreg sporednog glumca (kao gospodin Vong takođe u „Norbitu“).
Očekivano, za najgori film proglašen je upravo „I Know Who Killed Me“, koji je dobio i Malinu za najgori rimejk ili ukradeni scenario. Po mišljenju organizatora Maline, scenario za ovaj film sadrži elemente iz filmova „Hostel“, „Saw“ i „The Patty Duke show“. Film „Daddy day camp“ dobio je Malinu za najgori filmski nastavak.
Najviše Malina pokupio je film „I Know Who Killed Me“ – čak osam; pored već pomenutih, i za najgoreg reditelja – Krisa Silverstona (Chris Siverston), scenario Džefrija Hamonda (Jeffrey Hammond) i kao najgori izgovor za horor film.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.