U trendu

Dru Barimor

Dru Blajd Barimor (Drew Blythe Barrymore) rođena je 22. februara 1975. godine u Los Anđelesu. Otac i ujak su joj glumci, majka muzički izvođač, a i njihovi roditelji su se profesionalno bavili glumom. Da bi se kompletirala slika njene „glumačke“ rodbine, tu je i Stiven Spilberg, koji joj je kum.

S obzirom na glumačku tradiciju u porodici, možda i nije čudno što se Dru sa manje od godinu dana pojavila u nekim reklamama. Prve filmske uloge dobila je sa samo četiri godine, a prvu poznatiju ulogu sa samo sedam godina, u filmu „E.T.: The Extraterrestrial“. U ovim godinama pojavljivala se i u nekoliko televizijskih serija.

Dok je Dru bila tinejdžerka, majka ju je često vodila u noćne klubove gde je imala nastupe. Već u tim godinama, Dru je postala zavisna od droga. Malo kasnije je poslata na rehabilitaciju, a svoja mračna iskustva je zapisala u autobiografiji „Little Girl Lost“.

Zbog reputacije loše devojke koju je tada imala, dobijala je samo beznačajne uloge u filmovima. Prve ozbiljnije uloge dobila je sa 17 godina; bile su to uloge vezane za likove koji imaju život sličan njenoj prošlosti. Tu se ističu filmovi „Poison Ivy“ i „Guncrazy“. Nezadovoljna svojom glumačkom karijerom, počela je da šokira javnost pozirajući za „Playboy“, brojnim tetovažama, „bezobraznim“ intervjuima… Svoj prvi brak sklopila je sa samo 19 godina, sa glumcem Džeremijem Tomasom (Jeremy Thomas), ali je zajednica trajala samo dva meseca.

Na filmsko platno vraća se sa 20 godina, zapaženim ulogama u filmovima „Vrisak“ i „Everybody Says I Love You“. Tih godina uspostavila je dobru saradnju sa velikim holivudskim zvezdama, Vudijem Alenom i Andželikom Hjuston. Sa 20 godina je osnovala i svoju kompaniju za filmsku produkciju – „Flower Films“. Ova kompanija je napravila nekoliko filmova u kojima je Dru imala zapažene uloge, ali se često javljala i kao producent. Među poznatijim filmovima u kojima je imala glavnu ulogu ističe se film „Čarlijevi anđeli“, gde joj je partnerka bila Kameron Dijaz.

Krajem 2000. godine, počela je da se viđa sa poznatim MTV voditeljem, Tomom Grinom (Tom Green). Ubrzo se par venčao, ali i razveo posle šest meseci braka. Sada Dru Barimor važi za jednu od slobodnih devojaka sa najlepšim osmehom u Holivudu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.