U trendu

Dva govora koja će se dugo pamtiti u Holivudu (video)

Celo veče dodele Oskara bilo je u znaku neravnopravnosti u Holivudu i upravo na to osvrnuli su se i voditelj ceremonije Džimi Kimil i dobitnica nagrade za najbolju glumicu Frensis Mekdormand.

Frensis je održala snažan govor nakon što je osvojila Oskara za glavnu žensku ulogu u filmu „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“.

Na početku govora zamolila je sve glumice i sve ostale filmske radnice da ustanu.

https://youtu.be/-86vgvZGMs4

– Meril, ako ti ustaneš i ostale će. Pogledajte nas jer svaka od nas ima svoju priču vrednu pričanja i projekat za koji je potreban novac za finansiranje. Ne pričajte o tome večeras na zabavi, pozovite nas za par dana na sastanak u svoju kancelariju ili dođite k nama  i ispričaćemo vam sve o njima. Imam samo dve reči za kraj: Inclusion rider – rekla je Mekdormandova.

Njene poslednje dve reči odnose se na dopunu ugovora koji glumci potpisuju pre određenog projekta i koja bi trebalo da ukine sve neravnopravnosti u plaćanju.

Svi govori i cela dodela bila je upravo u znaku dve vruće teme – neravnopravnosti u Holivudu i seksualnog zlostavljanja.

– Oskar je vrlo cenjen muškarac u Holivudu, pogledajte ga samo. Drži svoje ruke tako da ih svi mogu videti, nikada nije izgovorio nepristojnu reč, a najvažnije je da Oskar nema penis – na svoj duhoviti način rekao je voditelj dodele.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.