U trendu

Džared Leto

Džared Džozef Leto (Jared Joseph Leto), američki glumac i muzičar, rođen je 26. decembra 1971. godine. Proslavio se ulogom Džordana Katalana u TV seriji "Moj takozvani život" ("My So-Called Life"), pored Kler Dejns (Claire Danes), a kasnije i brojnim filmskim ulogama.
U ranoj mladosti se dosta selio s majkom i starijim bratom. Posle nekoliko promena profesionalnog opredeljenja, koje su uglavnom obuhvatale različite grane umetnosti, konačno upisuje Školu vizuelnih umetnosti u Njujorku, gde pohađa časove glume. Godine 1992. seli se u Los Anđeles da bi pokušao da napravi muzičku karijeru, a za to vreme nalazi male glumačke poslove na televiziji samo da bi pokrio troškove. Dve godine kasnije dobija ulogu Džordana Katalana u pomenutoj seriji, koja mu otvara vrata za brojne filmske uloge koje će uslediti.
Nakon završetka snimanja serije 1995. godine pa do kraja devedesetih snima filmove: "How to Make an American Quilt", "Girl, Interrupted", "Urbana legenda" ("Urban Legend"), "Tanka crvena linija" ("The Thin Red Line"), "Prefontaine" i "Borilački klub" ("Fight Club") između ostalih. Ipak, uloga heroinskog zavisnika Herija Gotliba u filmu "Rekvijem za san" ("Requiem for a Dream") reditelja Darena Aronofskog (Darren Aronofsky) iz 2000. godine donosi mu uspeh kod kritike i publike podjednako.
Iste godine glumi pored Kristijana Bejla (Christian Bale) u filmu "Američki psiho" ("American Psycho") Meri Heron (Mary Harron). Usledile su uloge u filmu "Soba panike" ("Panic Room") Dejvida Finčera (David Fincher), pored Džejka Gilenhala (Jake Gyllenhaal) u filmu "Highway" iz 2002. godine i najzad pored Kolina Farela (Colin Farrell) u filmu "Aleksandar" ("Alexander") Olivera Stouna (Oliver Stone) iz 2004. godine. Nakon ovih snima filmove "Gospodar rata" ("Lord of War") s Nikolasom Kejdžom (Nicolas Cage) i "Usamljena srca" ("Lonely Hearts") s Džonom Travoltom. Nedavno smo ga mogli videti potpuno izmenjenog fizičkog izgleda u kontroverznom filmu "Poglavlje 27" ("Chapter 27"), u kom igra ubicu Džona Lenona (John Lennon).
Letova karijera nije vezana samo za film, on je gitarista i pevač u bendu "30 sekundi do Marsa" ("30 Seconds to Mars"), koji je osnovao s bratom Šenonom i Tomom Milićevićem. Bend je do sada izdao dva albuma – "30 Seconds to Mars" i "A Beautiful Lie", dok se treći, pod nazivom "This Is War", očekuje u prodavnicama početkom decembra ove godine. Prvi singl s ovog albuma – "Kings and Queens", debitovao je početkom oktobra. Zbog muzičke karijere nekoliko puta je morao da odbije značajne uloge na filmu, između ostalih u filmu "Zastave naših očeva" ("Flags of Our Fathers") i "Awake", koja je kasnije otišla Hajdenu Kristensenu.
Džared Leto se zabavljao s mnogim poznatim glumicama i starletama. Bio je u vezi sa Skarlet Johanson (Scarlett Johansson), a od 1999. do 2003. godine se zabavljao s glumicom Kameron Dijaz (Cameron Diaz), s kojom je bio i veren od 2000. godine. Nakon toga je bio u vezi s Britni Spirs (Britney Spears), Ešli Olsen (Ashley Olsen), a u vreme snimanja filma "Poglavlje 27" i s Lindzi Loan (Lindsay Lohan). Nedavno se kratko zabavljao i s Paris Hilton (Paris Hilton).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.