U trendu

Džef Bridžis

Poznati glumac rođen je 4. decembra 1949. godine u Los Anđelesu. Sin je glumačkog para Lojda Bridžisa i Doroti Bridžis. Prvo pojavljivanje na filmu Džef Bridžis imao je sa samo četiri meseca, u filmu „The Company She Keeps“, u kom je glumila njegova majka. Već sa deset godina nekoliko puta se pojavljivao u epizodama TV serije u kojoj je njegov otac imao glavnu ulogu.

Džef Bridžis je jedno vreme bio spasilac na plaži, a uporedo je studirao glumu u prestižnom Herbert Berghof studiju u Njujorku. Prvu nominaciju za Oskara ovaj glumac dobio je sa 22 godine za sporednu ulogu u filmu „The Last Picture Show“, a samo tri godine kasnije još jednu nominaciju za ulogu u filmu „Thunderbolt and Lightfoot“.

Tokom sedamdesetih godina imao je solidan broj uloga, ali filmovi u kojima je glumio nisu postizali neke naročite uspehe. Veoma zapaženu i uspešnu ulogu imao je 1984. godine u filmu „Starman“. Za ovu ulogu ponovo je bio nominovan za Oskara, kao i za Zlatni globus.

U poslednjoj dekadi dvadesetog veka imao je uloge u filmovima „The Fisher King“, sa Robinom Vilijamsom, i „The Big Lebowski“ i „Arlington Road“, sa Nikom Noltom, Šeron Stoun i Ketrin Kiner. Godine 1993. imao je i svoj producentski debi sa filmom „Američko srce“.

Još jednu nominaciju za Oskara dobio je 2000. godine za sporednu ulogu u filmu „The Contender“, ali je do danas ostao bez osvojene najcenjenije nagrade u Americi.

Godine 1975. venčao se sa fotografom Suzan Geston, sa kojom ima tri ćerke. Porodica živi u Santa Moniki.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.