U trendu

Džilijan Anderson

Džilijan Anderson (Gillian Anderson) rođena je 9. avgusta 1968. godine u Čikagu. Ubrzo se sa porodicom preselila u London, gde je živela do završetka srednje škole. Zatim se sa svojima vratila u Ameriku, gde je upisala studije i bavila se glumom.

Najpre je glumila u pozorišnim predstavama, koje su joj bile uvertira za sada već legendarnu seriju „Dosije Iks“. Nagrade koje je dobila pretvorile su je u jednu od najvećih zvezda Holivuda: Zlatni globus, Emi nagrada i dve nagrade za najbolju ulogu u seriji. Ova naučno-fantastična serija sa dozom horora postala je klasični kult i do danas je snimljeno devet ciklusa.

Filmovi koje je snimila: „The Vagina Monologues“, „Eve Ensler“s“, „The House of Mirth“ – ostali su u senci ove velike serije. Na vrhuncu popularnosti serije „Dosije Iks“, ova glumica bila je na meti žute štampe. Često su je povezivali sa industrijom pornografije, što je više bio rezultat biografije njenog partnera, Dejvida Dukovnija, nego bilo kakvih činjenica u vezi sa njom samom.

Početkom 1994. godine, ova glumica udala se za Klajda Klouca (Clyde Klotz). Par je dobio jedno dete, ali se relativno brzo i razveo, već 1997. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.