U trendu

Džonatan Ris Majers

Džonatan Ris Majers (Jonathan Rhys Meyers) zadobio je međunarodnu pažnju, kao i nagradu Filmskih kritičara Londona glavnom ulogom u filmu Toda Hejnsa (Todd Haynes) "Velvet Goldmine", u kom je igrao pored Juana Mekregora (Ewan McGregor), Kristijana Bejla (Christian Bale) i Toni Kolet (Toni Collette). Od tada, Ris Majers je dobio nagradu Zlatni globus za glavnu ulogu u mini-seriji "Elvis", u kojoj je maestralno portretisao Elvisa Prilija, a nedavno je dobio i drugu nominaciju za Zlatni globus za ulogu Henrija VIII u seriji "Tjudori" ("The Tudors"), koju su režirali priznati reditelji, među kojima je i Čarls Makdugal. Ris Majers nastavlja da dobija glavne uloge u filmovima s najpoznatijim glumcima i rediteljima i važi za jednog od najtraženijih mladih glumaca Holivuda.
Rođen je kao Džonatan Majkl Frensis O’Kif (Jonathan Michael Francis O’Keeffe) 27. jula 1977. godine u Dablinu, Irska. Proslavio se ulogama u filmovima "Bend It Like Beckham", "Match Point", a prvu veliku ulogu dobio je od reditelja Nila Džordana (Neil Jordan) u filmu "Michael Collins" iz 1996. godine. Igrao je u filmovima "Telling Lies in America", "The Loss of Sexual Innocence" i "Prozac Nation". Godine 2004. igrao je pored Ris Viderspun (Reese Witherspoon) u filmu "Vanity Fair", da bi iste godine snimao s Kolinom Farelom (Colin Farrell) epski film "Aleksandar" ("Alexander") Olivera Stouna (Oliver Stone).
Nedavno smo ga gledali u filmu "The Children of Huang Shi" u režiji Rodžera Spotisvuda, a pre toga i u muzičkoj drami "August Rush" s Terensom Hauardom, Robinom Vilijamsom i Keli Rasel, u režiji Kirsten Šeridan, gde je pokazao i svoje muzičke talente. Nakon filma "Match Point" Vudija Alena, Majers je snimio i jedan blokbaster – treći nastavak filma "Nemoguća misija 3" ("Mission: Impossible III"), s Tomom Kruzom, Lorensom Fišbernom i Filipom Simorom Hofmanom, u režiji Dž. Dž. Ejbramsa.
Psihološki triler "Shelter" pored glumice Džulijane Mur (Julianne Moore), u kom je sarađivao sa švedskim rediteljima Mansom Marlindom i Bjornom Stajnom, pojaviće se u bioskopima do kraja godine. Do tada, u domaćim i svetskim bioskopima imamo prilike da gledamo ovoga glumca u akcionom trileru "Iz Pariza s ljubavlju" ("From Paris with Love") pored Džona Travolte (John Travolta).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.