U trendu

Ekranizuje se još jedna serija knjiga Dž.R.R. Martina

Pisac knjiga “Pesma leda i vatre” prema kojima je snimana serija “Igra prestola” Džordž R.R. Martin kaže da će uskoro biti ekranizovana još jedna njegova serija knjiga.

Reč je o knjigama “Wild Cards”, a u toj seriji o superherojima ispisao je čak 22 toma i osmislio na hiljade likova.

Prava na snimanje serije otkupio je Universal Cable Productions.

“Svet u ‘Wild Cards’ izronio je iz našeg sveta 15. septembra 1946. kada je vanzemaljski virus pušten na nebu iznad Menhetna i raširio se Zemljom. 90 odsto zaraženih je umrlo u najgorim mukama, devet se deformisalo u džokere dok je jedan odsto ljudi dobio izuzetne i nepredvidljive moći. Svet više nikad nije bio isti”, napisao je Martin u svom blogu.

“’Wild Cards’ je serija knjiga, stripova, igara… ali je pre svega univerzum, podjednako veliki, raznolik i uzbudljiv kao Marvelov ili DC (iako nešto mračniji i verovatno realističniji i konzistentniji), sa velikim brojem likova”.

Martin (67) kaže da je rad na seriji već počeo, a nada se da će prva od više ispreplitanih serija, na male ekrane doći u naredne dve godine.

Trenutno piše nastavak romana “Pesma leda i vatre” – “Vetrovi zime”, na kojoj radi toliko dugo, da ga je serija davno nadmašila.

Martin neće lično raditi na “Wild Cards” jer ima ekskluzivni ugovor sa “Igrom prestola” , ali će zato njegova urednica Melinda Snodgras biti producentkinja tog projekta, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.