U trendu

Endi Garsija

Andres Arturo Garcia Menendez rođen je 12. aprila 1956. godine u Havani, na Kubi. Njegova porodica preselila se u Ameriku kada je imao pet godina, tokom američke invazije na ovu zemlju.

Na Floridi je upisao Nacionalni fakultet dramskih umetnosti i igrao je pozorišne uloge sve do 1978. godine, kada se seli u Holivud. Najpre je radio kao konobar, ali je redovno učestvovao na audicijama za filmske uloge. Prve uloge ostvario je u niskobudžetnim filmovima, ali to je bio samo uvod u veće uspehe ovog glumca.

Prvi veći uspeh Endija Garsije ostvaren je 1987. godine, zahvaljujući ulozi u filmu „Nedodirljivi“ sa Kevinom Kostnerom. Naredni filmovi – „Krvavi novac“, „Kum 3“, „Stani i isporuči“ – učinili su ga glumcem akcionih trilera veoma mračnog i snažnog pogleda. Za ulogu u filmu „Kum 3“ dobio je Oskara i Zlatni globus za najbolju mušku sporednu ulogu.

Ipak, kada je stekao dobar status u Holivudu, odlučio je da osnuje sopstvenu producentsku kuću, pomoću koje je realizovao nekoliko filmova koji su bili u vezi sa njegovim poreklom. Jedan od najvažnijih filmova u tom serijalu bio je film „Nestanak Garsija Lorke“, u kome je Garsija tumačio glavnu ulogu.

Oprobao se i u režiserskom poslu, realizujući film „Čačao“, za koji je snimio i muzički album, koji je bio nominovan za Grammy nagradu. Prošle godine radio je na snimanju filma „Ocean“s eleven“ sa Džulijom Roberts, Bredom Pitom, Metom Dejmonom i Džordžom Klunijem.

Od 1981. godine u braku je sa Kubankom Marijom Viktorijom, sa kojom ima i troje dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.