U trendu

Etnografski muzej u Beogradu pokrenuo kampanja 'Kulturni pasoš – rođeni sa kulturom'

Etnografski muzej u Beogradu saopštio je danas da je, u susret 2024, pokrenuo društveno odgovornu kampanju „Kulturni pasoš – rođeni sa kulturom“ koja novorođenim bebama i njihovim mamama, tatama, bakama i dekama, omogućava neograničen broj besplatnih poseta izložbama i svim programima tog muzeja svakog dana do detetovog prvog rođendana.

Etnografski muzej želi da pruži podršku svakom detetu da od prvih koraka prepozna da je deo muzeja i da je muzej mesto porodičnih tradicija gde se stare vrednosti neguju i nove stvaraju.

„Uz saradnju divnog kolektiva Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara, koja je i strateški partner u ovoj kampanji, direktor Etnografskog muzeja Marko Krstić je sa svojim saradnicima uručio 200 Kulturnih pasoša i poklona mamama naših najmlađih sugrađana“, navedeno je u saopštenju.

Ova kampanja će se nastaviti tokom cele sledeće godine, a već od danas prvih 100 roditelja koji su dobili prinove mogu doći u Etnografski muzej i preuzeti svoj Kulturni pasoš na biletarnici muzeja.

„Kulturni pasoš – rođeni sa kulturom“ razvijen je u skladu sa najsavremenijim praksama u oblasti kulture uz podršku Fondacije Fitzcarraldo ETS i Asocijacije Abbonamento Musei koja izdaje „Passaporto Culturale“ u saradnji sa 42 muzeja u italijanskom gradu Torinu i pokrajini Pijemont.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar