U trendu

Evo sa kim je princ Vilijam navodno prevario Kejt Midlton (foto)

Svetski mediji preneli su poslednjih nedelja brojne detalje skandala koji potresa britanski dvor.

Naime, već mesecima se šuška u Kensingtonskoj palati da je princ Vilijam imao aferu i da je Kejt Midlton prevario sa Rouz Henburi, dugogodišnjom prijateljicom svoje supruge, koja sa porodicom živi tek par kilometara od njihove rezidencije u Kembridžu.

Nagađanja dodatno potvrđuju uski članovi kraljevskog kruga, koji tvrde da je Vilijamova veza sa Rouz javna tajna već neko vreme, što je navodno i jedan od razloga naglog zahlađenja odnosa između braće Vila i Harija. Izvori bliski kraljevskoj porodici za Holivud Gosip tvrde da vojvoda i vojvotkinja od Kembridža vode odvojene živote, ali da se trude da održe izgled u javnosti. Proživljavajući stres, Vilijam je prema tvrdnjama izvora navodno posegnuo za čašicom više.

Ko je zapravo Rouz Henburi?

Sara Rouz Henburi je Markiza od Kolmondeleja i veruje se da je deo unutarnjeg i najbližeg kruga Kejt Midlton i Princa Vilijama. Radila je kao model za agenciju Storm, istu koja je zastupala i Kejt Mos. Bila je istraživač za britanskog ministra Majkla Govea 2009. godine, sve dok jednog dana nije dobila jutarnju mučninu koja je značila prekid njene karijere.

Tada je već bila u vezi s 23 godine starijim Dejvidom Roksevidžom, sedmim Markizom od Kolmondeleja, za kog se u junu 2009. godine verila, sledećeg dana su otkrili da očekuju dete, a dan posle toga odlučili su da se venčaju. Par je još uvek u braku i ima troje dece: grof Aleksander, lord Oliver i lejdi Ajris. Prema pisanju časopisa Tatler, Aleksander i Oliver često se druže s decom Princa Vilijama. 

Nedavno je The Sun tvrdio da je Kejt Midlton želela da Rouz skloni iz kruga prijatelja i da je vojvotkinja smatra svojom suparnicom. Takođe tvrde da je Princ Vilijam pokušao da smiri tenzije među suprugom i navodnom ljubavnicom.

Međutim, kraljevska porodica ovaj skandal i „neistine“ o navodnoj preljubi nije olako shvatala i prema pisanju Dejli Mejla, obe strane su ‘razmatrale sudski postupak, ali, budući da nijedan od izveštaja nije bio u stanju da pruži bilo kakve dokaze o tome o čemu se radi o takozvanom sporu, oni su odlučili da, za sada, ne upliću sud’, tvrdi izvor blizak porodici.

Inače, Rouzina porodica je već decenijama povezana sa kraljevskom – baka Lejdi Elizabet Longman bila je jedna od deveruša kraljici Elizabeti na venčanju s Princom Filipom 1947. godine, a ostale su prijateljice do 2016. godine, do smrti Longmanove. Rouz se pojavljivala na različitim kraljevskim događajima, pa tako i na balu u Bakingemskoj palati 2017. godine na kom je sedela pored Princa Harija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.