Filisija Rašad

Filisija Rašad (Phylicia Rashad rođena Ayers-Allen) rođena je 19. juna 1948. godine u Hjustonu. Diplomirala je na Fakultetu lepih umetnosti pri Hardvardskom univerzitetu. Javnosti je najpoznatija po ulozi supruge i majke petoro dece u seriji „Kozbi šou“, koja je bila jedna od najgledanijih televizijskih serija uopšte.

Ova serija bila je popularna od sredine osamdesetih godina do početka devedesetih, a ponovno pojavljivanje likova iz serija na televiziji počelo je krajem devedesetih godina i trajalo do 2000. godine u TV šou emisiji „Kozbi“. Pored ove serije, Filisija je imala uloge i u nekim filmovima snimanim za televiziju: „Dodir anđela“ i „Drugačiji svet“.

Osim TV serija i filmova, Filisija je dosta glumila i u pozorištu. Na Brodveju je dobila nekoliko nagrada za svoje pozorišne uloge. Često nastupa i po klubovima u Americi kao pevačica starih rok hitova.

Početkom osamdesetih godina, Filisija Rašad doktorirala je na Univerzitetu u Atlanti.

Filisija Rašad imala je dva braka, a njen drugi brak sa TV komentatorom Ahmedom Rašadom bio je medijski veoma propraćen. Par se razveo 2001. godine. Filisija ima sina iz prvog braka i ćerku iz drugog braka, koji žive sa njom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.