U trendu

Film „Plava krv“ Maje Uzelac

Maja Uzelac, široj publici poznata kao autorka TV emisije "Kulturni nokaut", inače reditelj po profesiji, nedavno je najavila svoj prvi igrani film – "Plava krv", koji će biti sniman u "vestern noar" maniru. Film se snima po scenariju koji je pisala sama rediteljka, a za produkciju je zadužen Srđan Šaper, bivši član VIS "Idola", direktor agencije "McCann Erickson" i reditelj po profesiji.
Radnja filma smeštena je u Beograd današnjice i govori o dve žene, Katarini i Lari, koje se bore za istog muškarca. Kako oružani sukob između dve suparnice eskalira i postaje sam sebi svrha, Bili, muškarac oko kojeg je sve i počelo, pretvara se u nevažnu figuru.
"Katarina je Obrenović, Lara je Karađorđević, a Bili je Branković", kaže Maja Uzelac. "Njih dve su od početka jedna drugoj suđene. U potrazi za pravim muškarcem, kojeg kao da su iz želje i potrebe same izmislile, dokazuju se i padaju na testovima velikih mitova ovog regiona, od Kosova do fatalnih glumica, od ratnih veterana do svadbi i sahrana. Sve te mitove i sve društvene okolnosti, međutim, one tretiraju kao aksesoar za sopstveni život i sopstvenu ljubavnu priču. Ima cinizma, ali i mnogo prostora za smeh u ovoj priči iz koje se, na kraju, cedi prava krv".
Nakon kastinga kome je prisustvovalo više od 200 glumica, Maja Uzelac odabrala je glavne ženske uloge za svoj prvi film. Glumica Jovana Stipić će tumačiti ulogu Katarine, dok je ulogu Lare dobila Jelena Gavrilović. Rediteljka je najavila da će podela ostalih uloga biti objavljena narednih dana, a glavni muški lik se još uvek drži u tajnosti.
Jovana Stipić je rođena 1977. godine u Novom Sadu. Završila je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Glumila je u brojnim pozorišnim predstavama i igrala i na filmu i na televiziji. Filmografija: Rode u magli (TV), Žurka, Čarlston za Ognjenku, Miloš Branković.
Jelena Gavrilović je rođena 1983. godine u Beogradu. Završila je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Filmografija: Roadkill (2010), Srpski film (2009), Human Zoo (2009), Na lepom plavom Dunavu (2008), Princ od papira (2008).
Snimanje filma počinje u junu 2010. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.