U trendu

Francuska kultura ove jeseni posebno istaknuta u Srbiji

Francuski sadržaji i autori u oblasti muzike, slikarstva, filma, pozorišta biće tokom ove jeseni posebno istaknuti u okviru tekućih kulturnih programa u Srbiji.

Povodom počasnog gostovanja Francuske na 66. Međunarodnom Beogradskom sajmu knjiga, Francuski institut i Francuska ambasada u Srbiji pozvali su svoje dugogodišnje partnere da tokom čitave jeseni u sklopu svojih tekućih programa istaknu francuske sadržaje i autore.

Tokom manifestacije Konfluenses – Francuska u Srbiji od danas do 15. decembra publici će biti dostupna specijalna vođenja kroz stalnu postavku Narodnog muzeja u Beogradu, pozorišne predstave francuskih autora u Beogradu, gostovanja francuskih umetnika na Beogradskom džez festivalu, filmski i dokumentarni program na RTS-u, predavanje i izložba u Narodnoj biblioteci Srbije i mnoge druge.

Detaljan program predstavljen je danas medijima u Beogradu.

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar novinarima je rekao da će u manifestaciji učestvovati više od 20 francuskih autora iz sveta kulture.

„Kulturne razmene Srbije i Francuske predstavljaju nevidljiv, ali dragocen okvir za prijateljstvo koje nas spaja“, rekao je on.

Sekretarka za kulturu grada Beograda Nataša Mihailović-Vacić istakla je da se raduje brojnoj delegaciji, kao i da je sajam knjiga u Beogradu najznačajnija i najposećenija kulturna manifestacija.

Beogradski sajam ove godine će biti održan od 21. do 29. oktobra.

„Srbija i Francuska dele duboke kulturne veze sedam decenija unazad i ova kulturna sezona biće prilika da se unaprede i dodatno ojačaju“, rekla je sekretarka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar