Gaj Riči snima novi film

Britanski režiser Gaj Riči (Guy Ritchie) proslavio se 1998. godine filmom „Dve čađave dvocevke“ („Lock Stock and Two Smoking Barrels“). Posle ovog filma, usledio je gotovo podjednako uspešan – „Sneč“ („Snatch“), i brak s Madonom (Madonna), koji ga je proslavio u svetu šou-biznisa.
Naredni film, koji je snimio sa svojom suprugom – „Swept Away“, izazvao je loše kritike, a među odanim fanovima pojavilo se legitimno pitanje: „Da li je Ričijeva režiserska karijera završena s brakom?“
Zatim je Riči snimio film „Revolver“ („Revolver“) i ponovo vratio veru publike u sebe. U tom gangsterskom filmu glavne uloge tumače Rej Liota (Ray Liotta), Džejson Statam (Jason Statham), Vinsent Pastore (Vincent Pastore), Andre 3000 Bendžamin (Andre „3000“ Benjamin) i Terens Mejnard (Terence Maynard). Film je primijerno prikazan 2005. godine u celom svetu, osim u Americi.
Kockar i prevarant Džejk Grin (Statam) uvek je bio u lošem društvu, što ga je i koštalo sedam godina života kada je završio u zatvoru zbog Dorotija Mača (Liota). Posle izlaska iz zatvora Džejk postaje nepobediv za kockarskim stolom koristeći formulu koju je naučio od dva misteriozna zatvorska cimera. Grin je spreman za svoju osvetu. Mač pravi planove da eliminiše svog najvećeg suparnika, lorda Džona, i stavlja sav svoj kredibilitet na kocku zbog velikog posla s drogom. Grin posećuje Mača u njegovom kazinu i javno ga ponižava pred svima. Od Mačovih gorila spasava ga enigmatični Zah (Pastore) sa svojim jednako misterioznim partnerom Avijem (Bendžamin). Sad je Grin zaista u opasnosti a ona vreba sa svih strana.
Naredne godine debitovaće Ričijev novi film – „RocknRolla“, za koji je pisao i scenario. Glavne uloge u njemu tumače Džerard Batler (Gerard Butler), Džeremi Piven (Jeremy Piven), Tendi Njuton (Thandie Newton), Idris Elba (Idris Elba) i Tom Vilkinson (Tom Wilkinson). Londonsko podzemlje saznaje za sumnjivi posao poznatog ruskog mafijaša, prevaru koja će nekoga koštati milion dolara.
Sudeći po sinopsisu, Riči se vraća temi koja ga je i proslavila, a više o ovom filmu saznaćemo naredne godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.