U trendu

Glumac napustio intervju zbog ovog pitanja

Glumac Žoakim Finiks nedavno je napustio intervju koji je davao za list Telefrag nakon što ga je novinar pitao da li bi njegov novi film Džoker mogao da gledaoce inspiriše na nasilje.

Reporter Robi Kolin pitao je 44-godišnjeg glumca: „Da li ste zabrinuti da bi film na neki perverzan način inspirisati baš takve ljudi o kojima je reč u njemu da počine nasilje sa potencijalno tragičnim posledicama?“

Brinatski novinar je rekao je je Finiks počeo da odgovara: „Zbog čega bi…? Ne, ne…“, a onda je napustio prostoriju.

Neki izveštaji navode da je glumac posle razgovora sa publicistom studija Warner Bros nastavio razgovor sa Kolinom, i da je objasnio da se uspaničio jer o tom pitanju ranije nije razmišljao. Njih dvojica su nastavila razgovor, ali Žoakim nije dao svoj odgovor na ranije postavljeno pitanje.

U javnosti se uoči premijere ovog filma dosta govorilo o nasilju koje je u njemu prikazano, i mnogi su zabrinuti da bi mogla da se ponovi tragedija iz 2012. godine, kada je u biokopu u mestu Aurora u Koloradu, jedan mladić otvorio vatru tokom projekcije filma o Betmenu „Uspon mračnog viteza“ (Dark Knight Rises), i tom prilikom ubio 12, a ranio 70 osoba.

Pet članova porodica žrtava pucnjave juče su uputili otvoreno pismo studiju, izrazivši zabrinutost zbog ideje da film može da u prvi plan stavi ličnost poput Džokera, koji se pojavljuje u „Usponu mračnog viteza“.

„Kada smo saznali da Vorner bros izbacuje film ‘Džoker’ koji sa saosećanjem prikazuje tu ličnost i njenu priču, morali smo da se umešamo“, naveli su autori pisma upućenog direktorki Vorner brosa En Sarnof.

Porodice žrtava iz Aurore nisu tražile da film bude povučen ili izmenjen, ali je studio svakako reagovao i naveo da „ni fiktivni lik Džokera ni film ne podržavaju stvarno nasilje na bilo koji način“.

„Nije namera filma, onih koji su radili na njemu ni studija da taj lik bude predstavljen kao heroj“, saopštio je Vorner bros.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.