U trendu

Grom udario glumca filma „Hristova strast“

Glumac i režiser Mel Gibson (Mel Gibson) odlučio je da distribuiranje svog najnovijeg filma „The Passion of Christ“ poveri nezavisnoj kompaniji. S obzirom na to da je Gibson velika zvezda, dobitnik Oskara za „Hrabro srce“ („Braveheart“), mnogi u Holivudu mislili su da će on potražiti podršku nekog velikog filmskog studija za distribuciju filma. Veliki holivudski studiji pak ne vole da stanu iza filma koji se bavi kontroverznim temama, već takva ostvarenja ostavljaju nezavisnim kućama.

Kuća „Newmarket“, kojoj je distribucija poverena, napravila je velike hitove od krimi-trilera „Memento“ („Memento“), čija radnja teče unazad, i meksičkog filma „I ja tebi kevu“ („Y Tu Mama Tambien“), koji donosi seksualne kontroverze.

Gibsonov film, koji je originalno nazvan „The Passion“, određene religiozne grupe smatraju antisemitskim, jer se u filmu Jevreji okrivljuju za Hristovo raspeće. Poređenja radi, film „Poslednje Hristovo iskušenje“ („The Last Temptation of Jesus Christ“) Martina Skorsezea (Martin Scorsese) iz 1988. godine naišao je na veliki otpor određenih religioznih grupacija koje su bukvalno kampovale ispred bioskopa.

Da sumnje budu veće, glumca Džima Kavijezela (Jim Caviezel), koji igra Božjeg sina u filmu, za vreme snimanja udario je grom. Kavijezel je prošao bez povreda, ali je jedan od producenata izjavio da je primetio dim iznad njegove glave. Kuriozitet je to da je to drugi put da grom pogodi nekog iz filmske ekipe na snimanju ovog filma u Italiji. Nesrećni asistent režije bio je oba puta učesnik događaja, oba puta ostao je nepovređen, tako da je sad poznatiji po svom nadimku Gromovnik. Ekipa se u to vreme nalazila nedaleko od Rima, na obližnjim brežuljcima.

Glumca Džima Kavijezela naša publika gledala je u filmovima „Ubistvo u visokim krugovima“ („High Crimes“) pored Ešli Džad i Morgana Frimana, „Anđeoske oči“ („Angel eyes“) pored Dženifer Lopez, a uskoro će ga gledati i u naslovnoj ulozi u filmu „Grof Monte Kristo“ („The Count of Monte Cristo“).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar