Gvinet Paltrou

Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) nije jedna od onih zvezda koje su došle u Holivud iz zabitih sredina. Svet Holivuda bio joj je poznat od detinjstva, s obzirom na to da joj je majka bila relativno popularna glumica u svoje vreme – Blajd Daner (Blythe Danner), a otac producent različitih filmova – Brus Paltrou (Bruce Paltrow).

Gvinet Paltrou rođena je 28. septembra 1972. godine u Los Anđelesu. Svoju prvu ulogu imala je sa samo pet godina, i to u pozorištu u kom je glumila njena majka. Sa 11 godina seli se sa roditeljima u Njujork.

U tinejdžerskim godinama, pod jakim uticajem majke, ona je razvijala svoj glumački talenat i postajala zapažena u nekim „nižim“ krugovima Holivuda. Veze i uticaj njene majke u Holivudu omogućili su joj da dobije prve sporedne uloge u nekim filmovima i serijama, među kojima se izdvaja „Cruel Doubt“ 1992. godine. Te godine Gvinet je odlučila da napusti studije umetnosti i potpuno se posveti glumi.

Od 1993. do 1995. godine, dobila je uloge u filmovima „Malice“, „Flesh and Bone“ i „Jefferson in Paris“, u kojima su joj kolege bili Nikol Kidman, Alek Boldvin i drugi tada manje poznati glumci. Kontroverzni film „Sedam“, snimljen 1995. godine, sa Morganom Frimenom i Bredom Pitom, uvrstio ju je u najviše krugove Holivuda.

Filmovi koji su usledili – „Ema“, „Prevelika očekivanja“ i „Savršeno ubistvo“ sa Majkl Daglasom – potvrdili su njen talenat i status superzvezde. Konačno, vrhunac je bio film „Zaljubljeni Šekspir“, koji joj je doneo Oskara za najbolju žensku ulogu. Popularnost su joj donele i ljubavne veze sa Bredom Pitom i Benom Aflekom, velikim zvezdama Holivuda.

Poslednjih godina, Gvinet se istakla ulogama u filmovima „Talentovani gospodin Ripli“ i „Dueti“, koji je režirao njen otac. Trenutno je u ljubavnoj vezi sa Lukom Vilsonom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.