U trendu

„Ispovesti kupoholičarke“ na velikom platnu

Popularna knjiga „Ispovesti kupoholičarke“ („Confessions of a Shopaholic“, američko izdanje 2001), kod nas poznatija kao „Tajni svet snova jedne kupoholičarke“ („The Secret Dreamworld of a Shopaholic“, 2000) Sofi Kinsele (Sophie Kinsella) uskoro stiže na veliko platno. Snimanje je počelo prošle nedelje, a film možemo očekivati u domaćim bioskopima početkom 2009. godine.
Glavni lik u filmu je novinarka Rebeka Blumvud (Rebecca Bloomwood). Posao joj je da savetuje druge kako da upravljaju svojim novcem. Slobodno vreme provodi u kupovini i upravo je postala siromašna kao crkveni miš. Ali, zato nikada nije bila bolje obučena.
Ona živi u luksuznom stanu u otmenoj četvrti Londona s drugaricom Suzi, druži se s džet-setom, a orman joj je krcat krpicama koje je jednostavno neophodno imati ove sezone. Jedina nevolja je što ona sebi sve to ne može da priušti – zapravo, ništa od svega toga. Pokušava da prestane da troši, pokušava da zaradi više novca. Međutim, ništa od toga ne polazi joj za rukom. Jedina uteha koja joj preostaje jeste da kupi sebi nešto, ma samo neku sitnicu. Napokon se pojavljuje priča do koje je Rebeki stalo i njen članak s naslovne strane uzrokuje lanac događaja koji će joj zauvek promeniti život, kao i živote onih oko nje.
Rebeku Blumvud igra Ajla Fišer (Isla Fisher), koja je nama najpoznatija po ulozi u filmu „Lovci na deveruše“ („Wedding Crashers“). Njenu drugaricu Suzi igra Kristen Riter (Krysten Ritter), a Hju Densi (Hugh Dancy) igra Luka Brendona, Bekinog kolegu, koga će njeno novo otkriće zainteresovati na više načina.
Ako se film pokaže kao uspešan, ima potencijala za otpočinjanje novog serijala jer je Kinsela pored pomenutog dela objavila i sledeće romane s istom junakinjom: „Kupoholičarka u inostranstvu“ („Shopaholic Abroad“, 2001), koji je u Americi objavljen kao „Kupoholičarka osvaja Menhetn“ („Shopaholic Takes Manhattan“, 2002), „Kupoholičarka staje na ludi kamen“ („Shopaholic Ties The Knot“, 2002), „Kupoholičarka i sestra“ („Shopaholic & Sister“, 2004) i „Kupoholičarka i beba“ („Shopaholic & Baby“, 2007).
Inače, Sofi Kinsela je umetničko ime Madelin Vikam (Madeleine Wickham). Poput svoje glavne junakinje Vikamova se dugo bavila finansijskim novinarstvom, u kome se, po sopstvenom priznanju, nije najbolje snašla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.