Jedan od najbogatijih ljudi u Britaniji: Svojoj deci ne ostavljam ništa

Kuvar Gordon Remzi (50) je „težak“ više od 40 miliona funti, ali je jasno stavio do znanja da njegova deca neće naslediti ništa od toga kada on umre.

Poznat po ljubavi prema psovkama i dobroj hrani, Remzi i njegova žena Tana imaju četvoro dece – Matildu (15), Džeka (17), Holi (17) i Megan (18), ali neće dobiti ništa od njegovih silnih miliona, jer kuvar ne želi da mu deca budu razmažena.

„Novac definitivno ne ide njima, i to ne mislim na zao način, već da ih ne bi razmazilo. Jedino što sam se složio sa Tanom je da im se da 25 odsto depozita za stan, ali ne za ceo stan“, rekao je on za „Daily Telegraph“ i dodao:

„Imao sam mnogo sreće zbog karijere u Americi proteklih 15 godina. Ozbiljno, zaradio sam pravo bogatstvo i imao sreće, tako da poštujem sve što sam dobio“, istakao je on.

Remzi je objasnio kako njegova žena Tana i on odgajaju decu da veruju u sopstven rad i novac koji će sami zaraditi, kao i da pomažu humanitarnim organizacijama.

„Meg je na fakultetu i dobija 100 funti nedeljno, dok drugi dobijaju po 50, i moraju sami da plate telefonske račune i karte za autobus. Što im ranije nametneš odgovornost da štede novac kako bi kupili sebi patike i farmerke, to bolje“, rekao je Gordon, a prenose mediji.

1 komentar
  1. Louis Krstic

    Bravo lafe, to je istinski primer uzvišenije ljubavi prema daci. Jer, život ima svrhu da postanemo odgovorni za svoju egzistenciju kroz pošten, častan i nesebičan rad.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike