Kanski festival velikom večerom i žurkom obeležava 70. rodjendan

 Kanski filmski festival danas organizuje svečanu večeru i žurku povodom svog 70. rodjendana, na kojoj će se okupiti veliki broj zvezda, reditelja i bivših dobitnika Zlatne palme.

U toku dana više od 100 poznatih imena iz sveta filma skupilo se da pozira za zajedničku fotografiju povodom ovog jubileja.

Jedanaest dobitnika Zlatne palme okruženi su bili brojnim glumcima i rediteljima koji su ranijih godina učestvovali na Medjunarodnom filmskom festivalu u Kanu, ili učestvuju ove godine.

Medju prisutnim su bili Vil Smit, Šarliz Teron, Tilda Svinton, Nikol Kidman, Marion Kotijar, Džesika Častejn, Uma Turman i Izabel Iper. Medju bivšim dobitnicima Zlatne palme bili su Ken Loač, Mihael Haneke i Džejn Kempion.

Kasnije večeras će biti organizovana specijalna večera u čast 70. rodjendana festivala, na kojoj će takodje biti brojne, poznate zvanice.

Na jubilarnu proslavu bacio je senku noćašni napad u Mančesteru, u Velikoj Britaniji, kad je poginulo 22 ljudi i organizatori Festivala pozvali su prisutne u Kanu da u 15 časova minutom ćutanja odaju počast žrtvama napada.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike