Kijanu Rivs kao humanoidni vanzemaljac

Nedavno je potvrđeno da će glumac Kijanu Rivs (Keanu Reeves) glumiti u najnovijem filmu Skota Deriksona (Scott Derrickson) – „Dan kada je Zemlja stajala“ („The Day the Earth Stood Still“) . Ovaj naučnofantastični film je rimejk istoimenog klasika tog žanra iz 1951. godine. Ulogom u njemu Rivs će se vratiti žanru naučne fantastike prvi put posle trilogije „Matriks“. Film će režirati Derikson, poznat po filmu „Isterivanje đavola iz Emili Rouz“, prema scenariju Dejvida Skarpa (David Scarp).
Rivs će glumiti Klaatua, humanoidnog vanzemaljca koji dolazi na Zemlju u društvu neuništivog Gorta, do zuba naoružanog robota. Oni žele da upozore svetske vođe da će njihov nastavak primene agresije dovesti do istrebljenja Zemljana od strane udaljenih vrsta. Naime, savršenija vanzemaljska vrsta je doznala da su ljudi došli u posed atomskog oružja, što predstavlja pretnju i po njihov svet. Kao bića superiornije inteligencije i razvoja, oni žele da Zemljanima nametnu zabranu korišćenja ovog oružja budući da nemaju poverenja u njihovu pamet i savest. Ako se Zemljani ne povinuju ovom zahtevu, Klaatu će biti prinuđen da im pripreti totalnim uništenjem.
U originalnom filmu iz 1951. godine reditelj Robert Vajs (Robert Wise) primenio je napredne vizuelne efekte za ono doba, a uloga Klaatua bila je poverena Majklu Reniju (Michael Rennie).
Podsetimo da je trend ponovnog snimanja naučnofantastičnih klasika počeo filmom „Rat svetova“ („War of the Worlds“) iz 2005. godine, iza koga su stali Stiven Spilberg (Steven Spielberg) i Tom Kruz (Tom Cruise). Među ostalim filmovima ove vrste su i „Planeta majmuna“ („Planet of the Apes“), „Godzila“ („Godzilla“), „Vremeplov“ („The Time Machine“) i „Solaris“ („Solaris“).
Premijera filma „The Day the Earth Stood Still“ planirana je za 9. maj 2008. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.