U trendu

Koncert Vlatka Stefanovskog 2. aprila na Kolarcu povodom novog albuma

Gitarista Vlatko Stefanovski održaće 2. aprila u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu koncert povodom promocije novog solo akustičnog albuma „Maternji jezik“, saopštio je danas njegov menadžment.

Publika će na koncertu čuti instrumentrale „Bistra voda“ kojom Stefanovski otvara novi album, kao i tradicionalne numere „Uspavanka za Radmilu M.“ „Jano mori“, „Dimitrijo, sine Mitre“, „Ogreala mesečina“ i „Zošto si me majko rodila“.

Menadžment podseća da je Stefanovski nakon samo „nekoliko dana motivacije i inspiracije“ snimio devet instrumentalnih dragulja koristeći tri akustične gitare, dok je desetu, bonus numeru, snimio zajedno sa Radetom Šerbedžijom.

„Slika majke Nade na naslovnoj strani u ulozi Maše iz drame Tolstoja ‘Živi leš’, ime albuma, tradicionalne makedonske kompozicije, saradnja s Šerbedžijom u vokalno-instrumentalnoj pesmi „More sokolpie“ znače samo jedno da je stiglo majstorsko delo Vlatka Stefanovskog.

Menadžment Stefanovskog, gitariste iza kojeg je 40 godina karijere, podseća da „Maternji jezik“ dolazi tri godine nakon poslednjeg albuma „Seir“.

Stefanovski je sve vreme, kako kroz „Leb i sol“, kao i kroz rad s drugim bendovima, trio i duo projektima, saradnjama sa veličinama poput Jana Akermana ili Tomija Emanuela, bio u samom vrhu vokalno-instrumentalne i instrumentalne gitarističke muzike u regionu i Evropi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar