U trendu

Kraj jedne ere: Ove godine Viktorijini anđeli neće poleteti? (video)

Vest koju je pre nekoliko meseci objavila jedna od anđela, Šanina Šajk (Shanina Shaik, 28), sada je postala službena, ove godine nema „Victoria’s Secret“ šoua.

Raskošna anđeoska krila, grudnjaci vredni hiljade dolara, svetski poznate manekenke koje se za reviju pripremaju mesecima i nastupi najpoznatijih muzičkih zvezda sve su to karakteristike nekada najočekivanije modne revije godine, revije donjeg veša s potpisom brenda „Victoria’s Secret“.

Nova vremena
Reputacija brenda srozava se polako, ali sigurno godinama, još od 2013., a manjak raznovrsnosti na pisti i odbijanje prilagođavanja novim vremenima i trendovima koštalo je brend ovogodišnje revije koja je bila njihov zaštitni znak.

Nerealno prikazivanje ženskog tijela, nedostižni ideali lepote i neraznovrsnost na pisti glavne su zamerke upućene američkoj modnoj kući.

Iz firme „L Brands“, u čijem je vlasništvu „Victoria’s Secret“,  kazali su da je ova odluka delom donesena kako bi se u međuvremenu poradilo na poruci koju brend šalje i mišljenju javnosti. Menadžer Stjuart Burgdorfer (Stuart Burgdoerfer) izjavio je da će i dalje nastaviti komunikaciju s publikom, ali ne u smislu modne revije kao do sada, prenose mediji.

Početkom ove godine, kada je još planirano održavanje šoua, stigla je potvrda da on više neće biti emitovan na televizijskim programima. Prošlogodišnju reviju pratilo je oko 3,3 miliona gledalaca, što je najslabija gledanost otkako je šou krenuo. Poređenja radi, revija iz 2001. godine imala je čak 21 milion gledalaca ispred malih ekrana.

Od Hajdi do Điđi
Revije „Victoria’s Secreta“ proslavile su brojne modele. Od Hajdi Klum (Heidi), Naomi Kempbel (Campbell), Alesandre Ambrosio (Alessandra), Adriane Lime pa do novih lica poput Vini Harlov (Winnie), Điđi (Gigi) i Bele (Bella) Hadid ili Barbare Palvin, koje su bile  Viktorijine anđelice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.