Kris Pajn je novi Džek Rajan

Najpoznatiji lik krimi-pisca Toma Klensija (Tom Clancy) – Džek Rajan, ima novo lice, i to – ako smemo da primetimo – veoma lepo lice mladog glumca Krisa Pajna (Chris Pine). Nakon Aleka Boldvina (Alec Baldwin), Harisona Forda (Harrison Ford) i Bena Afleka (Ben Affleck), Kris Pajn će preuzeti ulogu jednog od najpoznatijih filmskih likova.
Producent novog filma, Lorenco di Bonaventura (Lorenzo di Bonaventura), nada se da će snimanje filma "Moskva" ("Moscow") otpočeti krajem ove ili početkom naredne godine. Scenario piše Husein Amini (Hossein Amini), poznat po scenariju filma "Četiri pera" ("The Four Feathers"), dok će razradu raditi Adam Kozad (Adam Cozad). Koliko se može pročitati o ovom filmu u svetskim medijima, "Moskva" neće biti bazirana ni na jednom Klensijevom romanu koji do sada nije ekranizovan.
Radnja filma, čija se premijera očekuje 2012. godine – kako je zasad u planu – odvija se u vreme kad Rajan napušta marince, pre početka saradnje sa CIA, dok je radio kao finansijski konsultant za ruskog milijardera. Teroristi ga označavaju kao vođu neke operacije, tako da on mora da ode i ilegalu da bi oprao svoj obraz ali i spasao kidnapovanu suprugu.
Dosad su ekranizovana četiri romana Toma Klensija s Džekom Rajanom kao glavnim junakom: "Lov na Crveni oktobar" ("The Hunt for Red October") s Alekom Boldvinom, "Patriotske igre" ("Patriot Games") i "Jasna i neposredna opasnost" ("Clear and Present Danger") s Harisonom Fordom i "Svi naši strahovi" ("The Sum of All Fears") s Benom Aflekom u glavnoj ulozi.
Pajn se proslavio ulogom kapetana Kirka u filmu "Zvezdane staze" ("Star Trek") iz 2009. godine, kojim je počeo novi serijal. Upravo snimanje "Moskve" treba da se uklopi u prenatrpan raspored mlade zvezde i snimanje drugog filma iz ovog serijala. Pajna ćemo uskoro gledati i u novom ostvarenju Tonija Skota (Tony Scott) – "Unstoppable", pored Denzela Vošingtona (Denzel Washington).
Sprema se i romantična komedija "This Means War" reditelja McG-a u kome mu suparnika u borbi za naklonost Ris Viderspun (Reese Witherspoon) igra Sem Vortington (Sam Worthington), koga je "Avatar" izbacio u žižu interesovanja. Pajna ćemo gledati i u ekranizaciji istoimenog romana "The Art of Making Money" reditelja Di Džej Karuza (DJ Caruso), u ulozi Arta Vilijamsa, jednog od najčuvenijih falsifikatora svih vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.