Lusi Liu

Lusi Aleksis Liu (Lucy Alexis Liu) rođena je 2. decembra 1967. godine u Njujorku. Ona je ćerka kineskih emigranata koji su još pedesetih godina došli u SAD. Pohađala je prestižne privatne škole i upisala se na Univerzitet u Mičigenu, gde je studirala azijske jezike i kulturu. Nezvanično, njena glumačka karijera započela je tako što je dobila ulogu u predstavi koju su pravili studenti njene grupe.

Zvanično, glumačku karijeru započela je manjom ulogom u svojevremeno popularnoj seriji „Beverli Hils“, u kojoj je glumila konobaricu u baru u kom se okupljaju glavni likovi serije. Sredinom i krajem devedesetih imala je slične uloge u serijama „Trener“, „Dosije Iks“ i „ER“.

Prvu veliku ulogu ostvarila je u seriji „Ally McBeal“. Zanimljivo je da je na audiciji bila odbijena, ali je režiser, oduševljen njenim talentom, kreirao poseban lik koji odgovara njenom izgledu i načinu glume.

Posle takve uloge, vrlo brzo je počela da dobija nove ponude i odigrala je dve odlične uloge u filmovima „Payback“, sa Melom Gibsonom, i „Shanghai Noon“, sa Džekijem Čenom. Do sada je najveći uspeh i najveću popularnost stekla ulogom u filmu „Čarlijevi anđeli“, iz 2002. godine.

Pored glume, Lusi je i vizuelni umetnik. Njene tzv. mixed media kompozicije često se izlažu u galerijama Njujorka i Los Anđelesa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.