U trendu

Matematički savršeni: Njih dvoje proglašeni su za najlepše osobe na svetu (foto)

Svako lepotu vidi na drukčiji način, ali moderna nauka sugeriše da se lepota nečijeg lica može „izmeriti“. Dr. Džulijan De Silva iz Centra za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju u Londonu još je 2016. pokrenuo projekt traženja najlepšeg lica na svetu među poznatim osobama, a sada je konačno dobio i rezultate.

Naime, De Silva je u svom istraživanju koristio drevnu grčku tehniku ​​mapiranja lica pod nazivom ‘PHI’, poznatu i kao zlatni presek lepote 1,618 koja se koristi za izračunavanje koliko je nečije lice savršeno.

Ova tradicionalna tehnika pokazala je da savršeno lice imaju dvoje holivudskih glumaca – Amber Herd, koja je nedavno izgubila parnicu protiv Džonija Depa, i Robert Patinson koji je nedavno tumačio ulogu Betmena.

Lice Amber Herd prema ovoj tehnici mapiranja je tačno 91,85 posto u odnosu na grčki zlatni presek, što je čini najlepšom ženom na svetu, a slede je Kim Kardašijan s 91,39 posto i Kendal Džener s 90,18 posto.

Robert Patinson najzgodniji je muškarac na svetu s 92,15 posto preciznosti, a iza njega su se po lepoti našli Henri Kevil s 91,64 posto, Bredli Kuper s 90,55 posto i Bred Pit s 90,51 posto.

Inače, Patinson je pre nekoliko godina proglašen najlepšim i prema glasovima čitateljki Vanity Faira, kada ga je proslavila Sumrak Saga.

Amber Herd, s druge strane, trenutno se nalazi u teškom razdoblju života zbog izgubljene parnice u kojoj je njen bivši suprug Džoni Dep tužio za klevetu.

Herd je za jedan strani časopis napisala članak u kojem je Depa neposredno optužila za fizičko i psihičko zlostavljanje, ali sud je odlučio da je ona ta koja je zlostavljala njega. U kojem će smeru otići njena glumačka karijera, tek ćemo videti, no navodno će ipak glumiti u drugom nastavku Aquamana uz Džejsona Mamou.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (19)