U trendu

Megan i njena majka će morati da stanu na vagu pre i posle božićnog ručka

Kraljevska porodica napravila je izuzetak i pozvala Doriju Ragland, majku Megan Markl, na božićni ručak. Ipak, Megan i Dorija moraće da se pripreme na jedno bizarno pravilo.

Pozivnicu za tradicionalni božićni ručak inače ne dobijaju oni koji nisu deo kraljevske porodice. Na primer, roditelji Kejt Midlton, koja je sedam godina u braku sa princom Vilijamom, nikada nisu dobili poziv za ovaj događaj.

Čak je i Kejt na prvi božićni ručak u Sandrigem bila pozvana tek kada se udala za princa Vilijama, dok je Megan poziv dobila pet meseci pre udaje. Kraljica je iznenadila javnost kada je na ovogodišnji ručak pozvala i Doriju, a razlog tome je navodno to što je vojvotkinja od Saseksa od svih članova svoje porodice jedino bliska sa majkom.

Podsetimo, Meganin otac Tomas nije ni bio na ćerkinom venčanju jer je nekoliko dana pre imao operaciju srca, a vojvotkinja od Saseksa i nije u dobrim odnosima sa ocem, niti sa njegovom familijom.

Bizarno pravilo sa kojim će se suočiti Dorija, kao i svi koji budu prisustvovali božićnom ručku, jeste da svako mora da stane na vagu pre i posle ručka.

Ovaj ritual potiče još iz doba kralja Edvarda VII, koji je bio opsednut zdravljem. On se brinuo da ljudi ne jedu dovoljno, pa je insistirao da barem za Božić svi budu siti. Iako su danas kraljevske gozbe i više nego obilne, ovaj običaj je zadržan te svi staju na antičku vagu pre i posle ručka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar