U trendu

Meril Strip ruši sve rekorde: Stigla 21. nominacija za prestižni Oskar

Kada se 4. marta otvori koverta, za kategoriju glavne ženske uloge, oči televizijskih gledalaca biće uperena u Meril Strip. Ukoliko prezenteri pročitaju njeno ime, slavna glumica osvojiće četvrti Oskar u svojoj bogatoj karijeri, i tako će se izjednačiti sa Ketrin Hepburn.

Slavnoj glumici uspelo je ono što nikome do sada nije – srušila je sama svoj rekord, nakon što je po 21. put nominovana za Oskara u kategoriji najbolje glavne glumice. Ova nominacija stigla je Meril Strip zahvaljujući neverovatnoj ulozi Ketrin Grejem u filmu ‘The Post’.

Ovom novom Strip se dodatno ‘pomakla na lestvici’ rekorda po nominacijama, ostavivši iza sebe Ketrin Hepburn i Džeka Nikolsona, koji su tokom karijere prikupili ‘tek’ 12 nominacija.

Oskare je za sada dobila zahvaljujući ulogama u filmovima: ‘Kramer protiv Kramera’ iz 1979. godine, ‘Sofijin izbor’ iz 1982. i ‘Čelična Lejdi’ iz 2011. Od tada, četiri je nominacije dobila za filmove ‘Avgust u okrugu Osaž’, ‘Into the Woods’, ‘Neslavno slavna Florens’ i sada za ‘The Post’.

Upravo je za svoj poslednji film, osim nominacije za Oskara, istu dobila i za Zlatni Globus, a nagrada joj je na kraju izmakla. Ona je otišla u ruke Fransis MekDormand za ulogu u filmu ‘Tri plakata izvan grada’.

Sa MekDormand, ali i Saoirse Ronan, Margo Robi i Sali Hokins, Strip će se boriti da i četvrti put osvoji prestižnu nagradu Akademije, i tako se izjednači sa slavnom Ketrin Hepburn, koja je jedina glumica koja ih je toliko osvojila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.