U trendu

Metju Peri nas je godinama zasmejavao kao Čendler Bing: Ovo su neki od najboljih trenutaka (video)

Metju Peri ostvario je zavidnu televizijsku karijeru s nizom izvanrednih uloga, od Zapadnog krila do Studija 60 na Sunset Stripu. Međutim, uloga Čendlera Binga u Prijateljima je najprepoznatljivija i ostaje nešto po čemu će ga generacije gledalaca kultne serije pamtiti.

Glumac, koji je preminuo u subotu, sa 54 godine, uneo je srčanost i ranjivost u ulogu cimera Džoija Tribbianija i bespomoćno zaljubljenog supruga Monike Geler. Tokom neverovatnih 10 godina prikazivanja života slavne šestorke u Njujorku, Peri je imao brojne nezaboravne trenutke kao lik Čendlera Binga uz svoje kolege Dženifer Aniston, Lisu Kudrov, Kortni Koks, Meta Leblanka i Dejvida Švimera.

Dok svet oplakuje njegov odlazak, evo nekoliko trenutaka iz Prijatelja koji će zauvek ostati urezani u naša sećanja.

The Blackout

Obožavaoci su se odmah zaljubili u šaljivdžiju Čendlera Binga, ali u epizodi The One With The Blackout, koja je emitovan u sklopu prve sezone, učvrstio je svoju ulogu glumca s besprekornim osećajem za komičan trenutak.

U spomenutoj epizodi Peri ostaje zarobljen s jednom od najlepših žena na svetu, supermodelom Džil Gudakr. Nakon što je prihvatio da uzme žvakaću gumu od Džil, kaže: „Žvakaća guma bila bi savršena.“ Potom izgovara istu rečenicu, ali upitnim tonom i dodaje: „Gadim se sam sebi.“

The Guessing Game

Epizoda The Guessing Game kulminirala je spoznajom da je Čendlerov posao misterija za sve ostale. Otkrio je i da mu je najveći strah Majkl Fletli iz plesne trupe Lord of the Dance.

„Njegove noge mlataraju kao da su nisu prikačene na njegovo telo“, uzviknuo je Čendler.

Rosova urnebesna trivijalna igra takođe završava neočekivanim obratom: Čendler i Džoi preuzimaju Monikin i Rejčelin stan.

Otkrivanje Čendlerove i Monikine romanse

Tajna romansa između Čendlera i Monike otkrivena je nakon što ih Fibi uhvati u ljubavnom klinču.

Verenička fotografija

Monika je želela da se njena i Čendlerova verenička fotografija objavi u novinama, ali njegov iskren osmeh pokazao je da on jednostavno nije fotogeničan. Njegove čudne grimase su pokazale da je savršen kandidat za fizičku komediju, što je prikazao u filmu Ubica mekog srca.

Konačni rastanak s Dženis

U poslednjoj sezoni Prijatelja, Monika i Čendler odlučuju da napuste Veliku Jabuku i presele se u predgrađe. Igrom slučaju, kao još jedan potencijalni kupac kuće koja im se dopala, pojavljuje se Čendlerova bivša devojka Dženis.

Dirljiva epizoda prikazala je Čendlerovu nežniju stranu dok se opraštao s Dženis.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар